25. srpna 2007 • 00:00

Japonci? Hradní stráž!

Autor: Sport
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Atletické MS odstartovalo v noci a medailová naděje české výpravy se chystá na start. Tyčkařka Kateřina Baďurová se musí zítra vyrovnat s kvalifikací.



Atletické mistrovství světa odstartovalo v noci a první medailová naděje české výpravy se chystá na start. Tyčkařka Kateřina Baďurová se musí zítra vyrovnat s kvalifikací, ve které na HME v Birminghamu vypadla. Situaci jí komplikují velké vedro a zmatečná organizace. "Máme srandu, jak přijdeme na stadion a tam čeká dvacet Japonců s mávátkama a všichni autobusu ukazují, kam má zaparkovat. Na patře nás hlídá pět dalších lidí a každých pět minut se střídají."


Kdo vás hlídá? "Nevím, kdo to je. Mají trička zaměstnanců a hlídají, aby tam nepřišel nikdo, kdo tam nemá co dělat. Přijdou mi vždycky jak hradní stráž. Zasalutují a odejdou." Jak se domlouváte s pořadateli? "Nedá se s nimi domluvit. Hrozně málo lidí umí anglicky. My jsme měli na stadionu tyče a chtěli jsme si je vytáhnout na trénink. Museli jsme jim to vysvětlovat rukama, nohama." Jak budou vypadat závody ve zdejším tropickém počasí? "My máme kvalifikaci až v osm hodin večer. To už je tu úplná tma a chládek. Takové počasí už by mohlo být příjemnější. Na stadionu prý fouká do zad, nebo vůbec. Mohlo by to být dobré." Letos jste zlepšila český rekord na 470 centimetrů. Cítíte se jako jedna z favoritek? "To bych neřekla. V roli favoritky není nikdo. Teprve se uvidí." Co říkáte kvalifikačnímu limitu 455 centimetrů? "Obávám se, že dvanáct lidí to skočí. Takže limit bude potřeba k postupu do finále." Je pro vás kvalifikace po výpadku v Birminghamu pořád strašák? "Pořád. Je nás dvaatřicet, šestnáct na skupinu. A to je docela dost. Bude to dlouhá, náročná soutěž. Začnu už na čtyři sta dvaceti, základní výšce. Bude tam hodně lidí, ať zbytečně nečekám." Na mistrovství světa startujete poprvé. Dá se to srovnat s účastí na olympiádě? "Já myslím, že ne. Jak jsou lidi rozházení po hotelích, je to jak na mítinku. A to ještě ten náš hotel je menší, ten Grand Royal, kde bydlí ostatní. Tam je teda šrumec." Jak se vám bydlí s přítelem Tomášem Janků? "O počítač se nehádáme, i když máme jen jeden. Koukáme na filmy spolu, už jsme jich shlídli asi dvacet. Máme kamaráda, co nás jimi zásobí, tak jsme přivezli tři plné paklíky." Co říkáte zdejší kuchyni? "Je výborná. Já jsem zvyklá na rýži na všechny způsoby, takže nemám nejmenší připomínky. I když rýžovou polívku s řasama, co dávaj ke snídani, jsem netestovala."

Témata: 
Články odjinud


Články odjinud