9. června 2017 • 12:02

Nový Bolt? Americký student (21) běžel stovku za 9,82 vteřiny

Autor: ija
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Usain Bolt se pomalu chystá pověsit tretry na hřebík, má to přijít už po srpnovém mistrovství světa v Londýně. Ale hledání nové superstar světového sprintu by nemělo trvat dlouho.  Americký student Christian Coleman (21) zaběhl na univerzitním šampionátu stovku za 9,82 vteřiny. Bude to právě on, kdo zastoupí jamajského „Bleska"?



Student univerzity v Tennessee ohromil v prvním semifinále běhu na sto metrů na akademickém šampionátu USA v Eugene a teď je čtvrtým nejrychlejším Američanem na stovce všech dob. Rychlejších bylo jen osm sprinterů v historii, z jeho krajanů jen Tyson Gay, Justin Gatlin a Maurice Greene. Americký rekord drží Gay časem 9,69.

O tom, že by z něj mohl být právoplatný nástupce Bolta na sprinterském trůnů, se mluví poměrně hlasitě. Magickou hranici deseti vteřin na stovce pokořil v mladším věku než Bolt, kterému se to podařilo až tři měsíce před jeho 22. narozeninami.

Usain Bolt už závody na 200 metrů běhat nebude
Usain Bolt už závody na 200 metrů běhat nebude

Coleman už loni startoval na olympiádě v Riu, kde běžel v rozběhu sprinterské štafety.Jeho mentorem je olympijský vítěz z Atén Justin Gatlin.

„Jen nebe je limit, jak rychle mohu běžet. Můj plán byl postoupit do finále,“ vyložil po semifinále Coleman, který vede letošní světové tabulky na obou sprinterských tratích, stovce i dvoustovce. Finále stovky se na univerzitním šampionátu v Eugene se poběží v pátek. Co ještě od něj můžeme čekat?

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud