6. března 2009 • 16:31

Překážkář Svoboda vyrovnal vlastní rekord

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Petr Svoboda vyrovnal v semifinále běhu na 60 metrů překážek na halovém mistrovství Evropy v Turíně časem 7,55 sekundy vlastní český rekord a suverénně postoupil do dnešního večerního finále.



Svoboda byl v semifinálových bězích nejrychlejší spolu s Francouzem Ladjim Doucourém, kterého v přímém souboji porazil.

Svoboda běžel stejně rychle 13. února na mítinku v Düsseldorfu, kde o setinu překonal 21 let staré národní maximum Aleše Höffera. Rekord zlepšil už v rozběhu, ve finále si pak přivodil svalové zranění, kvůli kterému málem do Turína neodjel.

V závěru semifinálového běhu se Svoboda zřejmě připravil o šanci na ještě lepší čas, když v radostném gestu zvedl ruce, což ho zpomalilo.

"Nechápu, že mi to běhá tak rychle po tom volnu. Je to super," uvedl čtyřiadvacetiletý překážkář překvapeně. "Nemusel jsem to tak rvát, ale věděl jsem, že když vyhraju, půjdu do finále s velkým sebevědomím."

Z euforie ho hned probrala skutečnost, že za dvě hodiny běží finále. "Samozřejmě, že myslím na medaili," prohlásil. Po doběhu cítil únavu a připustil, že má strach o zraněnou nohu. "Tři běhy v jeden den, je to nebezpečné, ale snad je to všechno v pořádku," uvedl.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud