24. května 2009 • 15:29

Překážkář Svoboda potvrdil dobrou formu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Překážkář Petr Svoboda zaběhl v prvním kole atletické extraligy v Praze limit A na mistrovství světa 13,53 sekundy a prokázal, že má i letos skvělou formu. Bronzový medailista z halového evropského šampionátu přitom dnes do svého prvního letošního závodu málem ani nenastoupil.



Žil totiž v domnění, že jeho finálový běh na 110 metrů překážek má na Strahově start o 25 minut později, než bylo skutečně naplánováno v časovém programu. Český rekordman tak musel pořádně spěchat, aby se stihl aspoň trochu rozcvičit a svůj závod nezmeškal.

"V pohodě jsem se rozklusával a koukám, že všichni už jdou na hlavní stadion," popisoval Svoboda. I proto první start závodu úmyslně pokazil, aby si alespoň jednou zkusil tréninkově naběhnout na první překážku. "Jednou to tak kdysi udělal Robles, tak jsem to zkusil taky," uvedl s odkazem na světového rekordmana Dayrona Roblese z Kuby, který je jeho vzorem.

I proto, že se nestihl pořádně rozcvičit, považoval svůj výkon za parádní. Limit A pokořil o dvě setiny. "Běžel jsem volně, spíš technicky, nerval jsem to naplno," prohlásil.

Také kvůli nedostatečnému rozcvičení neriskoval během nadoraz zranění. Letos totiž cítí výbornou formu. "Hlavně jsem na tom dobře rychlostně, myslím, že bych potrápil i sprintery specialisty," tvrdil.

Navíc ho lehce pobolívá Achillova šlacha a do poslední chvíle zvažoval, zda bude závodit. "Měl jsem docela strach, abych si něco neudělal, abych si ji neutrhl," řekl Svoboda.

Ani lékaři nevědí, proč cítí bolest. I věhlasný fyzioterapeut Pavel Kolář mu potvrdil, že bude v pořádku. "Takže tomu věřím," prohlásil atlet, jenž se chce stát prvním překážkářem bílé pleti s výkonem pod 13 sekund. Jeho český rekord z loňské sezony má hodnotu 13,29 sekundy.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud