18. listopadu 2009 • 20:17

Výsledky testu pohlaví Semenyaové? Neznámé

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
Roboti místo trávníkářů? V bundeslize už tréninková hřiště sečou i automaticky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Testy pohlaví jihoafrické atletky Caster Semenyaové ještě nejsou hotové. Uvedla to ve středu Mezinárodní atletická federace, která se měla případem kontroverzní mistryně světa v běhu na 800 metrů zabývat v pátek na zasedání svého výkonného výboru v Monaku.



"O případu Caster Semenyaové nebudou na blížícím se zasedání žádné diskuze. IAAF nebude podávat žádné komentáře, protože lékařské testy ještě stále nejsou kompletní," uvedli dnes představitelé IAAF v prohlášení.

Osmnáctiletá Semenyaová získala na srpnovém šampionátu v Berlíně zlato na osmistovce v nejlepším času sezony 1:55,45. Suverénní vítězství, razantní zlepšení a muskulatura vzbudily pochybnosti o jejím pohlaví.

IAAF nařídila před finálovým závodem provést testy, jejichž výsledky dosud nejsou známy. Informace australských médií, že běžkyně má mužské i ženské pohlavní orgány, odmítla federace potvrdit.

Kvůli skandálu kolem Semenyaové byl také suspendován prezident jihoafrického atletického svazu Leonard Chuene. V září přiznal, že lhal o tom, že věděl o testech, kterým se mladá atletka v JAR podrobila už před mistrovstvím světa.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud