27. března 2010 • 15:59

Udýchaný Nedvěd: Jsem jako Sáblíková!

Autor: qp, ČTK
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
Dvacet let od titulu Baníku. Získali jsme ho díky fanouškům, vzpomíná Laštůvka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bývalý fotbalista Pavel Nedvěd zvládl ve svých sedmatřiceti letech 21kilometrový půlmaratón. V cíli byl sice udýchaný a rád, že přežil, přesto si pyšně nesl medaili, kterou dostal každý závodník. „Jsem jako Sáblíková! Mám medaili,“ usmíval se. „Ale ona těch placek má víc.“



Když Nedvěd doběhl do cíle, nevypadal unaveně. Naopak. Přesto přiznával, že jeho první půlmaratón v životě byl hrozně těžký. „V tom chladu mi byla zima,“ řekl novinářům při chůzi.

Na trati ho však krize nepostihla. „Přece jsme neběželi, abychom se zničili. V závěru jsem dokonce zvýšil tempo,“ uvedl bývalý záložník Juventusu s tím, že jej motivovalo povzbuzování lidí. „Vtáhlo nás to. Někde jsme to přepálili, a pak to bylo strašné. Ale vydrželi jsme,“ chválil se.

Nedvěd zvládl 21 kilometrů s časem 1:49:44 hodin. „Jsem spokojený, ale vím, že ten čas není nijak světový. Každopádně jsme to chtěli uběhnout pod dvě hodiny, což se povedlo,“ řekl a dodal, že v Praze rozhodně neběžel naposledy!

Bývalý český reprezentant Pavel Nedvěd na trati Pražského půlmaratonu.Foto ČTK


Pražský půlmaraton vyhrál Keňan Joel Kimurer v čase 1:00:09, jímž zaostal o pouhé dvě sekundy za traťovým rekordem a svým soupeřům utekl o minutu a čtvrt.

Nejlepším z Čechů byl jedenačtyřicetiletý veterán Róbert Štefko, který časem 1:06:07 obsadil desáté místo, mezi ženami se z prvenství radovala Keňanka Rose Kosgeiová.

V neoficiálním souboji osobností porazil Pavla Nedvěda například primátor Pavel Bém.

Bývalý český reprezentant Pavel Nedvěd na trati Pražského půlmaratonu.
Bývalý český reprezentant Pavel Nedvěd na trati Pražského půlmaratonu.


Vstoupit do diskuse
1
Články odjinud


Články odjinud