21. července 2010 • 16:18

Koulaři Haborákovi hrozí doživotní distanc

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slovenský koulař Milan Haborák měl při mimosoutěžní kontrole podruhé v kariéře pozitivní test na doping. Hrozí mu za to doživotní zákaz startů.



Slovenským médiím to řekl na tiskové konferenci šéf tamní antidopingové agentury ADA Miroslav Motyčík.

Sedmatřicetiletý Haborák neprošel testem z 21. června. V laboratoři v rakouském Seibersdorfu bylo ve vzorku zjištěné nadměrné množství anabolického steroidu stanozolol, třebaže povolená hranice byla překročena jen těsně.

Výsledek ale potvrdila i zkouška B.Haborák už má za sebou dvouletý trest, který mu vypršel v červenci 2006. Jeho příčinou byl pozitivní test na peptidický hormon hCGF při mítinku v Madridu v létě 2004.

Tehdy vyšel výsledek najevo v době olympijských her v Aténách a nominovaný Haborák musel dějiště opustit.Haborák drží slovenský rekord pod širým nebem výkonem 20,87 metru z Trutnova z roku 2004.

Jeho výsledkovým maximem na velkých akcích byla vedle čtvrté příčky z mistrovství světa juniorů sedmá místa na ME či halovém MS. Jeho letošní maximum mělo hodnotu 19,84, čímž se kvalifikoval na ME v Barceloně.

V případě udělení doživotního trestu bude Haborák následovat svého reprezentačního kolegu Mikuláše Konopku. Držiteli slovenského historického maxima 21,57 z haly a halovému mistru Evropy z Birminghamu 2007 ukončilo kariéru druhé provinění proti pravidlům o dopingu v roce 2008.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud