29. července 2010 • 22:41

Králem desetibojařů je Francouz Barras

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Desetiboj na mistrovství Evropy vyhrál Francouz Romain Barras. Součtem 8453 bodů vytvořil nejlepší evropský výkon sezony a porazil o 17 bodů druhého Nizozemce Eelka Sintnicolaase.



Třetí skončil Bělorus Andrej Kravčenko. Český zástupce v soutěži poprvé po 24 letech chyběl. Světový rekordman Roman Šebrle kvůli zdravotním potížím nesplnil limit a o divokou kartu nepožádal.

Před závěrečným během na 1500 m dělilo Barrase a Sintnicolaase pět bodů, ale Francouz žádné drama nepřipustil. Cílem probíhal v klidu s rukama nad hlavou, protože svého hlavního rivala nechal za sebou. Nizozemský vícebojař přidal k životnímu úspěchu i národní rekord 8436.

Soutěž pro zranění nedokončil dosavadní lídr evropských tabulek a vítěz červnového kladenského mítinku Alexej Kasjanov z Ukrajiny, jenž po prvním dnu vedl.

Pro titul ve sprintu na 100 metrů si doběhla Němka Verena Sailerová, která si ve finále navzdory lehkému protivětru zlepšila osobní rekord na 11,10. Navázala tak na 20 let starý triumf své slavné krajanky Katrin Krabbeové.

Za ní doběhla o jedinou setinu zpět Francouzka Veronique Mangová a její krajanka Myriam Soumareová.

Nejlepší výkon v kariéře předvedl také vítěz trojskoku Brit Phillips Idowu, který dolétl do vzdálenosti 17,81 m a zopakoval si loňském prvenství z mistrovství světa v Berlíně.

Výstřední nástupce světového rekordmana Jonathana Edwardse, jenž poutá pozornost obarvenou hlavou a řadou tetování, vyhrál suverénně s náskokem 30 centimetrů před Rumunem Marianem Opreou.

Bronz zbyl na halového mistra světa Teddyho Tamgha z Francie, jenž krátce před šampionátem skočil v Monaku nejlepší letošní světový výkon 17,98 m.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud