31. července 2010 • 22:59

Finálová účast pomohla Prorokovi zvládnout nervozitu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Překážkář Josef Prorok byl na své první velké seniorské akci v kariéře a hned oslnil. Na mistrovství Evropy v Barceloně prokázal, že nervozita a nováčkovská daň mu nic neříkají. Už v rozběhu poprvé v kariéře pokořil hranici 50 sekund a ve finále svůj osobní rekord posunul až na 49,68 sekundy. Odměnou mu bylo šesté místo.



Všechny tři časy na ME byly pod hranicí jeho dosavadního osobního maxima. To je výjimečná bilance dvaadvacetileté české naděje. "Mám strašnou radost, už finále bylo nad rámec. Další osobák, skvělé. Šesté místo - vynikající," pochvaloval si svěřenec Petra Novotného ze Slavie Praha.


Protože věděl, že postupem do finále nezklamal, spadla z něj tíha odpovědnosti. Nervózní sice byl, ale zdravě. "Chápu Zuzku, že musela být strašně nervózní," připomněl překážkářku Hejnovou. Ta se nevyrovnala s tlakem okolí, které ji už předem pasovalo na cenný kov, a skončila čtvrtá. "Já jsem byl na tom daleko lépe," prohlásil. Ale i on doufá, že v blízké budoucnosti se od něj budou očekávat medaile.

Už když se rozcvičoval, cítil, že poběží rychle. "Cítil jsem se nabitý a podobný čas očekával," uvedl. Čas mu může pomoci dostat se na lepší mítinky a sbírat zkušenosti. "Teprve letos jsem pořádně naběhal krokový rytmus," prohlásil osmý muž z loňského ME do 22 let v Kaunasu. Doufá, že v sezoně si ještě osobní rekord zlepší.

"Chci závodit celý srpen. Nějaké rezervy tam ještě jsou," upozornil zejména na to, že běžel třetí závod ve čtyřech dnech. "Ta zátěž je mnohem větší než při samostatném závodu," uvedl student ekonomie. Životní výsledek určitě oslaví. "Myslím, že si to docela zasloužím. I když přehánět se to nesmí," pousmál se.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud