21. května 2020 • 15:18

Tady se může hrát celá NBA... Unikl plán, jak se vrátí Satoranský a spol.

Autor: jj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tréninkové kempy v polovině června, restart sezony v půlce července. Tak vypadá ideální scénář návratu NBA k životu. Basketbalisté včetně Tomáše Satoranského by s největší pravděpodobností nastupovali k zápasům ve floridském Orlandu na půdě místního Disney World Resortu. Tak praví nejčerstvější zprávy zpoza Atlantiku.



Las Vegas? Nebo snad Houston, o němž se začalo mluvit? Města se přetahují, kdo získá tak luxusní klientelu, až se NBA znovu rozjede. A podle informací serveru The Athletic je dnes velmi pravděpodobné, že nejlepší basketbalová liga planety se bude dohrávat v Disney World Resortu.

Ten nabízí velké možnosti. Na devětatřiceti mílích čtverečních najdete řadu hotelů, tři velké sportovní stadiony využitelné pro basketbal (tudíž se může hrát několik zápasů současně) a také zázemí televizní stanice ESPN. NBA má se skupinou Disney silné pouto, na jejích kanálech ESPN a ABC se vysílá řada zápasů. Výkonný ředitel společnosti Disney Bob Iger je navíc dobrým přítelem jak s komisionářem ligy Adamem Silverem, tak s prezidentem hráčské asociace a hvězdou Oklahomy Chrisem Paulem.

Stále není jasné, kdy by se mohlo začít hrát, ale nejpopulárnější teorií v ligových kruzích je návrat basketbalistů k tréninku v polovině června a restart soutěže v polovině července.

Kdy a kde se Tomáš Satoranský vrátí do akce?
Kdy a kde se Tomáš Satoranský vrátí do akce?

Komisionář Silver už dříve prohlásil, že liga by ráda prováděla testy na koronavoirus na denní bázi s tím, že pokud bude některý z basketbalistů pozitivní, nepřestane se hrát, nýbrž bude pouze nakažený jedinec izolovaný v karanténě. NBA rovněž neplánuje, že by resort uzavřela a vytvořila jakousi zdravotní bublinu, nýbrž za pomoci testování umožní lidem přijíždět a odjíždět podle jejich potřeb.

Zatímco Florida má devátý nejvyšší počet nakažených ze všech států USA, samotná Orange County, kde se nachází i Orlando, je jedním z nejbezpečnějších míst na Floridě. Objevilo se tam pouze 1698 případů, z nichž 37 skončilo smrtí. Guvernér Floridy Ron DeSantis už nějaký čas vyzývá profesionální ligy, aby právě v jeho státě restartovaly své sezony.

NBA stojí od 11. března, k dohrání základní části schází týmům zhruba dvacet utkání. Stále však není jasné, podle jakého formátu by se liga rozběhla dál.

Deník Sport, Sport Magazín i časopis GÓÓÓL kupujte pohodlně ONLINE na iKiosek.cz »

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud