18. května 2011 • 11:46

Nowitzkého tajemství? Soukromá večerní střelba

Autor: jip
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nadšení fanoušci Dallasu skandovali: „MVP! MVP!“ Tuhle cenu už Dirk Nowitzki v letošní NBA vyhrát nemůže, jejím držitelem se stal Derrick Rose z Chicaga. V úvodním finále Západní konference proti Oklahoma City ale zahrál tak, že se klidně může stát nejužitečnějším hráčem play off.



Nowitzki předvedl v divokém zápase (121:112 pro Dallas) jeden z nejlepších výkonů, jaké kdy play off NBA vidělo. Nastřílel 48 bodů a rovnou polovinu dosáhl ze šestek, které trefil všechny.

„Nepřestával jsm útočit a moji spoluhráči mě nepřestávali zásobovat míči. Já jsem využíval svoji výškovou převahu a dával,“ popsal svůj výkon Nowitzki.

O tom, proč se mu tak dařilo, se rozpovídal rovněž. Během osmidenní přestávky, kterou Dallas před začátkem série měl, trénoval soukromě každý večer v tělocvičně střelbu. Udržoval se v rytmu, takže pro něho nebylo problémem rychle se dostat do zápasu a skolit rozjetou Oklahomu, v jejíchž barvách dělali Kevin Durant a Russel Westbrook co mohli. Dohromady dali 60 bodů, přestože Westbrook se více než trápil. Na Dirkulese z Dallasu to ale bylo málo.

Němec s jednou z nejelegantnějších střel z jumpu v celé lize stanovil mimo jiné nový rekord play off v úspěšnosti trestných hodů. Na jaře mu obvykle vycházejí, už vloni atakoval rekordní čísla. Jeho série proměněných šestek se dokonce zastavila na čísle 68. Absolutním rekordem je 97 vstřelených šestek v podání Michaela Williamse z roku 1993.

„Bránili jsme ho, jak jsme jen mohli. Snažili jsme se o co nejtěsnější obranu. Zjevně byla až příliš těsná,“ posteskl si Scott Brooks, kouč Oklahomy. „Myslím si, že Dirk zahrál dneska opravdu dobře.“

Nowitzki přitom nehrál jen na sebe a svoje čísla. Připsal si taky čtyři asistence a dále čtyři bloky a šest doskoků. Výrazně tak přispěl k tomu, že Dallas zůstává doma v play off neporažen, vyhrál už šest zápasů v řadě.

„Potřeboval jsem se hned na začátku dostat do rytmu a začít střílet. Pak jsem si už věřil,“ podotkl střelec. „Hlavní je, že jsme dokázali vyhrát, o tom to celé je.“

3. kolo play off NBA:
Finále Západní konference - 1. zápas:

Dallas - Oklahoma City 121:112.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud