22. června 2011 • 14:52

Nowitzki chce pomoci Němcům na olympiádu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Momentálně největší hvězda basketbalové NBA Dirk Nowitzki by chtěl startovat na mistrovství Evropy na začátku září v Litvě. Třiatřicetiletý Němec má chuť pomoci mladším kolegům z národního týmu porvat se o olympijské hry v Londýně, i když necelé dva týdny po zisku titulu s Dallasem se cítí pořád naprosto vyčerpaný.



Za reprezentaci dva roky nehrál, rozhodnout se chce během několika týdnů.

"Byla to dlouhá, hrozně dlouhá sezona, takže teď je nejdůležitější pořádně si odpočinout a načerpat síly," řekl nejužitečnější hráč finálové série s Miami americké stanici ESPN. "Ale na druhou stranu reprezentaci za mnohé vděčím a mladým hráčům bych teď rád pomohl dostat se na olympiádu," přiznal.

Hry v Pekingu před třemi lety považuje Nowitzki stále za jeden z vrcholů své hvězdné kariéry. Německou výpravu tehdy na olympijský stadion přivedl jako vlajkonoš. "Olympiáda pro mě byla splněním snu. Teď je v týmu hodně mladíků, kteří si svůj sen ještě nesplnili. No a protože hodně opor mezitím skončilo, rád bych jim pomohl," řekl.

Účast na mistrovství Evropy v Litvě Nowitzki už loni na podzim předběžně přislíbil, po nečekaném zápřahu v NBA však váhá. "Nevěděl jsem, že sezona v Dallasu se protáhne až do poloviny června," dodal s tím, že poslechne své tělo. Na poraněném prostředníčku hned z první finálové bitvy má navíc ještě stále dlahu.

Šampionát se uskuteční od 31. srpna do 18. září. Finalisté si zajistí účast na OH v Londýně, další čtyři týmy postoupí do kvalifikačního turnaje. Čeští basketbalisté na Euru nestartují.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud