17. května 2012 • 10:24

Sebevražda Lakers: Ztratili vyhraný zápas a jsou na odpis

Autor: jj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dvě minuty do konce utkání, Los Angeles Lakers vedou o sedm bodů a sahají po veledůležitém vyrovnávacím vítězství v sérii semifinále Západní konference NBA s favorizovanou Oklahomou Thunder. Pak však Kobe Bryant a spol. strčili hlavu sami do oprátky. Od stavu 75:68 kupili kiks za kiksem, prakticky sami vybídli trápící se domácí k závěrečné šňůře 9:0 a získání vedení 2:0 v sérii.



„Tohle není dobré, všichni v šatně jsou strašně naštvaní. Tohle jsme si nechali hloupě utéct,“ zlobil se kouč Lakers Mike Brown poté, co jeho výběr promrhal královskou šanci srovnat krok.

Kobe Bryant dokázel pouze jednou v kariéře (1:7) otočit sérii play off ze stavu 0:2, Lakers to ve své historii zvládli jen dvakrát z 19 případů.

Bryant měl významně prsty v závěrečném kolapsu. Nejdříve hodil míč z autu do ruky Kevinu Durantovi, hvězdě Thunder. Minul dvě střely a nakonec nechytil špatnou přihrávku od rozehrávače Steva Blakea.

To jeho protějšek Kevin Durant, jenž ho v závěru základní části předstihl v souboji o nejlepšího střelce NBA, skóroval 22 bodů včetně vítězného koše.

„Ten zápas jim vyhrál on,“ uznal Mike Brown zatímco trenér Oklahomy Scott Brooks velebil psychickou odolnost svých borců. „Nikdy se nevzdají, to není v jejich DNA,“ chválil svůj tým, jenž vyhrál i šestý duel v play off za sebou a potvrdil pověst jednoho ze tří největší favoritů na titul vedle San Antonia s Miami.

A Lakers? Ti jsou již téměř odepsaní. A vinit mohou především sami sebe.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud