30. října 2012 • 13:30

ONLINE: Před startem NBA jste se ptali experta Adama Nenadála

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

CHAT | Basketbaloví fanoušci bystří. O úterní noci započne další ročník hvězdami nabité NBA. V akci bude šestice týmů včetně Washingtonu Jana Veselého. Český reprezentant stojí na začátku přetěžké mise, proměnit druhý nejhorší celek loňské sezony v aspiranta na playoff. Podaří se mu to?



Jako první se Wizards postaví do cesty ambiciózní Cleveland. Proti "kavalírům" se Veselému v přípravě dařilo, nastřílel 13 bodů a doskočil pět míčů.

Kromě zápasu Cleveland-Washington má NBA v plánu ještě další dva duely. Mistři z Miami přivítají v atraktivní řeži Boston a LA Lakers Kobeho Brynta vyzvou předloňského šampiona Dallas.

Dotazy nejen ke startu NBA jste mohli v online rozhovoru na stránkách iSport.cz pokládat zástupci šéfredaktora deníku Sport a basketbalovému expertu Adamu Nenadálovi.

Adam Nenadál

365stream, 30. října 2012
Dobrý den, koho očekáváte v této sezoně na nejlepšího trojkaře?
To je těžká otázka... Docela bych si vsadil na Raye Allena, který bude v Miami jen stát na trojce a pálit a pálit a pálit. Kyle Korver taky bude mít v Atlantě víc pozic než v Chicagu... To je všechno, díky moc za otázky! Mějte se fajn!
Ondra, 30. října 2012
Co říkáte na preseason Lakers s bilancí 0-8...to moc nenasvědčuje tomu že by měli dominovat. Chápu že se chlapci potřebujou sehrát, ale 0-8 je tristní a leccos to nasvědčuje.
Oni ale skoro vůbec nehráli kompletní. Souhlasím s tím, že leckdy vypadali strašně, ale jsem si jistý, že v sezoně budou vypadat úplně jinak.
pula77, 30. října 2012
Kobe jako druhy nejlepsi dvojka? A ne Wade?
Přesně tak. U Wadea zatím není jisté, jak přizpůsobí svojí hru fyzickým problémům, které u něj budou přibývat. Bryant se s tímhle srovnal dokonale a připomíná mi tím Jordana, který při druhém "three peatu" Chicaga přidal do ofenzivního repertoáru věci, odpovídající jeho věku.
milan, 30. října 2012
Kdo je podle tebe největší adept na titul? Miami, Lakers, OKC??
Jak už jsem psal - Miami je největší favorit. Když v Lakers všechno půjde podle plánu, měli by být zpátky ve hře, protože podle jmen mají nejlepší základní pětku v NBA a mnohem lepší lavičku než loni (Jamison, Meeks). Oklahoma je po trejdu Hardena trochu nečitelná a nedovedu si představit, jak by Thunder porazili Miami s Martinem, když se jim to nepovedlo s Hardenem...
Radim, 30. října 2012
Ještě se chci zeptat jak to vidíte s Timem Duncanem... už minulou sezonu na mě působil velmi vlažně...podle mě na to už nemá
Vlažný, to je to správné slovo... On už je vlažný několik let, ale pořád je to nadprůměrný hráč. Popovich ho vždycky v sezoně šetří na play off, kde sice hraje o něco víc a lépe, ale není už to tak dobré, aby to Spurs vystřelilo mezi největší kandidáty na titul. Tak jako tak, Duncan stárne s velkou grácií.
casius, 30. října 2012
Dobrý den, mohl byste se pokusit vyjmenovat nejlepší hráče NBA na každé pozici? A druhý dotaz - Vyjmenujte 5 nejlepších hráčů, kteří nehrají NBA + jméno dalšího Čecha v NBA.
Point guard - RAJON RONDO. Shooting guard - KOBE BRYANT. Small forward - LeBRON JAMES. Power forward - KEVIN LOVE. Center - DWIGHT HOWARD (se skřípěním zubů).
pula77, 30. října 2012
Ahoj Adame, Co si myslis o LeBronovy v teto sezone? Myslis ze ma na to, aby mel prumer triple-double? A pokud LeBron nevyhraje MVP, kdo je nejvetsim adeptem? Je mozne, ze Rajon Rondo se donstane mezi favority?
Ahoj, myslím, že v 6. zápase posledního finále Východní konference v Bostonu se zrodil úplně nový LeBron - v podstatě nezastavitelný. Ale i tak jsem si jistý, že průměr triple-double mít nebude. A kdyby nevyhrál MVP LeBron? Těžko říct, co by se muselo stát, ale sázel bych pak na Duranta. A ano, Rondo bude když tak určitě jeden z těch, o kterých se bude hodně mluvit. Podle mě je to momentálně nejlepší rozehrávač v NBA.
Sean Elliot, 30. října 2012
Co se dá říct na adresu San Antonia pro letošní sezonu. Moc jim fandím, ale teď jsem v poslední době moc nesledoval z jejich tábora žádné novinky...
"Žádné novinky" v jejich případě znamená "dobré zprávy". Trumfem Spurs je jejich stabilita a vyrovnanost. Na titul už to stačit nebude, protože věk (Duncan, Ginobili, ale už i Parker) se nedá zastavit, ale mezi absolutní elitou NBA budou Spurs i letos.
Radim, 30. října 2012
Dobrý den, jak vidíte postup Maria Chalmerse v Miami. Dle mě je to velmi schopný rozehrávač, ale přece jenom v Miami příliš nevynikne. Jen mě zajímá Váš osobní názor na jeho vývoj a popřípadě zda-li by mu prospěl přestup. Děkuji
Chalmers je víc shooting guard než point guard a to se v Miami hodí. Heat jsou momentálně něco jako nizozemská fotbalová reprezentace v 70. letech - všichni hrají všechno a to tradiční rozdělení rolí mizí. Takže v jeho případě ani tak nevadí, že nemá tolik čistě rozehrávačských dovedností - do ofenzivy Miami se hodí dost dobře. I když s příchodem Raye Allena to teď bude mít o dost težší.
Pavel W., 30. října 2012
A jeste si pri pohledu na dnesni kurzy neodpustim dotaz na Dallas, nevim, jestli mi uniklo nejake aktualnejsi info, ale Kobe to ma predpokladam porad 50na50, ale spis tipuju, ze to v noci bude jeste bez nej, nejsou kurzy pres 4 preci jen trochu moc?
Kobe je pořád "game time decision," což v jeho případě znamená, že pokud to jen TROCHU půjde, určitě nastoupí...
Martin, 30. října 2012
Kdo bude podle Vás nováček roku? Davis nebo Lillard?
Davis. Podle všeho má před sebou úžasnou kariéru.
Larry Bird, 30. října 2012
ahoj, jak odhaduješ letošní šance Celtics? loni mě mrzelo, že nedokázali vyřadit Miami i když byli blízko - finále by jim slušelo. díky
Ahoj, tak to vidíme stejně! Podle mě jsou Celtics druhý nejlepší tým na Východě a jsou jediní, z kterých má - jak se domnívám - Miami aspoň trochu strach. A v play off se může mezi těmito dvěma kluby stát leccos... Obdivuju, jak jsou Celtics poskládaní: jsou mnohem silnější než loni, mají mnohem lepší lavičku (Green, Lee, Terry) a jak to podle posledních vyjádření vypadá, asi se s odchodem Allena i trochu vyčistil vzduch (protože Allen a Rondo se ve finále fakt asi nemohli ani cítit).
Ondrej, 30. října 2012
Dobrý den. Jak vidíte šanci Satyho, zahrát si NBA. Je v blízké budoucnosti šance, že by do NBA vklouzl další čech? Například Pecháček?
Momentálně je ta šance malá - Washington mají díky Bradley Bealovi hodně mladý a hodně nadějný backcourt, takže v nejbližší budoucnosti to nevidím dobře. Ohledně Pecháčka: netroufám si to odhadnout, tak ze sebe raději zbytečně nebudu mačkat nějaký názor... ale bylo by fajn, kdyby se to povedlo.
Johnny Boy, 30. října 2012
Dobrý den Adame, kdo letos vyhraje NBA a proč? Díky
Dobrý den. Musím odpovědět - ač nerad - stejně jako před rokem: Miami Heat. LeBron James zjistil, co je potřeba k zisku prstenu, a pokud ho nějak fatálně nezradí zdraví, zopakuje to.
Jan73, 30. října 2012
Jsou v NBA dopingové kontroly? A kolik je ročně odhalených?
Jsou, ale ten systém má značné mezery, nedávno ho poměrně tvrdě kritizovala i USADA. "Odhalených" je minimum a NBA nezveřejňuje povahu objevených zakázaných látek. Obecně se dá říct, že profesionální ligy v USA stojí tak trochu stranou celosvětového boje s dopingem.
Ing Vizyna, 30. října 2012
A ještě mám jednu otázečku. Kdyby hráli v NBA kucy jako Brabenec a Kropilák, nebo Kos. CHytli by se? nebo nechytli by se? Jako v NBA.
Tak to by zajímalo i mě. Fakt. Mám pro tyhle hráče obrovský respekt a sám bych rád věděl, jak by dopadli v dobách své největší slávy v konfrontaci s tehdejší elitou NBA. Myslím, že co do ofenzivních schopností by se neměli za co stydět, ale velký rozdíl mezi NBA a Evropou byl v té době hlavně v obranné činnosti.
Tomas, 30. října 2012
Dobry den, mam dve otazky. 1) Co dela Honza Vesely spatne, resp. co by mel delat jinak? Mam pocit ze ostatnim zahranicnim novackum se dari, alespon v pre season, daleko lip - Kanter, Valanciunas, Shved etc.. Navic mi prijde Honza porad takovej pasivni, jakoby se ho hlavne ofenziva moc netykala. Mam pocit jakoby se bal hrat. 2) Co si myslite o ambicich lakers? Nemaj trochu prestarly tym? Navic lavicka myslim taky nic moc.
Dobrý den, co se týká Honzy - nemám pocit, že by dělal něco vyloženě špatně. Nehraje jeden na jednoho, protože to není jeho role - je na hřišti coby efektivní zakončovatel hlavně Wallových průniků a rychlých protiútoků a tohle zadání plní výtečně. Ale máte pravdu, že někdy je té pasivity trochu moc... nicméně v přípravných zápasech několikrát ukázal, že se nebojí i sám zaútočit, třeba v San Antoniu. A možná se mýlím, ale mám i lepší pocit z jeho celkové "body language" - připadá mi agresivnější, jistější. Hodně mu věřím. A Lakers? Nemám je moc rád, haha, ale bojím se, že budou hodně dobří... A nebyl bych překvapený, kdyby se jim podařilo to, co před lety Bostonu, když angažoval Garnetta a Allena. Když se sejdou chytří veteráni, hladoví po titulu, není to pro zbytek ligy dobrá zpráva.
Oakley, 30. října 2012
Ví se o vás, že fandíte NY Knicks. Co říkáte na jejich letošní složení? Na víc než 1. kolo play off to nevypadá.
Ano, fandím NY Knicks. A musím přiznat, že ten tým je nešťastně poskládaný. Hodně bude záležet na tom, jestli se Stoudemire definitivně smíří s rolí "dvojky" (myslím teď co se týká hierarchie v ofenzivě). Docela bych tomu i věřil vzhledem k tomu, že se v létě učil od Olajuwona, jak hrát lépe a efektivněji zády ke koši. Znamená to, že přenechá roli hlavního útočného esa Anthonymu a tenhle ústupek by měl prospět celému týmu. Ale celkově New Yorku moc nevěřím. Play off by je nemělo minout, ale bylo by velkým překvapením, kdyby Knicks postoupili z prvního kola.
LaMarcus, 30. října 2012
Získá podle Vás letos Portland přes 35 výher nebo ne?
35 výher je vzhledem k tomu, jak Západní konference posílila, jen zbožné přání. Osobně bych to Portlandu přál a nováček Damian Lillard je hodně nadějný hráč, ale Trail Blazers se budou pohybovat někde kolem 10. místa - maximálně.
Ing Vizyna, 30. října 2012
Dobrý den. Pane Ennadál,prosim vás pěkně. vy jste prý basketboll hrál, tak to buxdete vědět. Ten jaroch jak u vás píše taky, to je košíkář? Co je to za člověka? Rozumí tomu?
Dobrý den, Honza Jaroch hrál taky basket a má o něm velký přehled.
Pavel W., 30. října 2012
Tak po Sandy koukam pro NY dalsi katastrofa v prodlouzene pauze Amara ... Ale k dotazu - WAS sice startuje bez Walla, ale Webster a Singelton se mi nejevili vubec spatne, Wizards by nemuseli mit az tak zoufalej rozjezd, co myslis?
Bez Walla to nebudou Wizards tak, jak je známe - a hlavně je to špatná zpráva pro Jana Veselého. Ale po té loňské strašné sezoně teď Washington nevypadá vůbec špatně. Nejsem si sice jistý, jestli se budou pohybovat kolem 5. nebo 6. místa, jak předpovídá Shaq, ale určitě budou lepší než loni. A pozor na Bradleyho Beala - ten kluk je lepší, než se čekalo!
Camby, 30. října 2012
Co říkáte na trejd Jamese Hardena z OKC do Houstonu?
Bylo to hodně překvapivé. A myslím, že Oklahoma tím hodně ztratila. I když hrál Harden ve finále proti Miami strašně, ten tým měl jasnou identitu a skvělou chemii. Kevin Martin je hodně podceňovaný střelec a inteligentní hráč, ale ve hře jeden na jednoho nedosahuje Hardenových kvalit a není jasné, jak se srovná s tím, že nebude mít tak často míč. OKC s ním určitě nejsou lepší. Ale nepolepšil si ani Harden - Houston je podobně jako Phoenix tým ve "vzduchoprázdnu" a na backcourt Lin - Harden teď bude vyvíjen obrovský tlak.
Oakley, 30. října 2012
Kdo to letos dotáhne z týmů v LA dál - Lakers nebo Clippers?
Clippers mají vynikající tým, ale sázím na Lakers. Dokonce si myslím, že po trejdu Hardena z Oklahomy do Houstonu jsou teď nejlepší (alespoň "papírově") v celé Západní konferenci. Samozřejmě bude záležet na tom, jak rychle najdou na palubovce společnou řeč, ale mám v tomhle ohledu důveru ve Steva Nashe. Obávám se, že jim to bude klapat... Každopádně v Los Angeles se rozjíždí pořádná rivalita.
David, 30. října 2012
Ahojda,jak vidis letos Phoenix po odchodu Nashe?Ma Dragic na to,aby ho plne nahradil?Myslis,ze Marcin Gortat uz skutecne vyrostl na to,aby tahnul podkosovou hru?A co rikas o angazovani J. Oneila do Suns?Diky za odpoved:)
Dragič je vynikající hráč, mám pro něj slabost. A Gortat je docela OK pivot. Ale Suns celkově jsou v takovým podivným "vzduchoprázdnu." Nezačínají úplně od nuly, ale ani zdaleka nemají na to, aby byli mezi elitou v Západní konferenci. Co se týká Jermainea O´Neala, hodně záleží na tom, jak mu vydrží zdraví. Vzhledem k tomu, kolik toho "odehrál" za Boston, mu v tomhle ohledu moc nevěřím - je cca 5 let za zenitem.
Petr1, 30. října 2012
Dobrý den, pane Nenadále, můžeme tady v Česku věřit, že Veselý bude patřit k nejlepším playerům v NBA? Anebo euforii raději krotit?
Dobrý den! Honza Veselý nikdy nebude patřit k absolutní špičce NBA - to ani nikdo nečekal a nečeká. Ale má šanci, aby v NBA odehrál spoustu dobrých sezon. A hned ta nejbližší pro něj bude možná nejdůležitější v kariéře.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud