16. října 2013 • 11:34

Bratři v (nymburském) triku. Mistra posílí Rančíkův bratr

Autor: jip
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Basketbalový Nymburk se bude nejméně do konce roku opírat o bratrské duo. K Radoslavu Rančíkovi, jednomu ze základních pilířů mistrovského týmu, přibyl na výpomoc jeho starší bratr Martin, 35letý slovenský reprezentant. Borec, který hrával i v Eurolize!



Ještě nikdy ve svých bohatých kariérách se bratři Rančíkové nesetkali v jednom týmu, premiéru budou mít až v Nymburku. Ten po Martinovi (naposled Inter Bratislava) sáhl především kvůli zranění svých vysokých hráčů.

Z toho, že volba padla právě na tohoto zkušeného matadora, má velkou radost Radoslav Rančík.

„Jsem samozřejmě rád, že přijde. Na stará kolena se nám splní přání si spolu zahrát v jednom klubu, ale v první řadě se na něj dívám jako na posilu do našeho týmu. Maťo je typ hráče, který má především hodně zkušeností,“ těší se na nového spolubojovníka.

Kdo je Martin Rančík

Narodil se 5. června 1978

Měří 204 cm a váží 100 kg

Kariéra: Iowa State (NCAA, 1997-2001), Olimpia Milán (2001-04), Boloňa (2004-05), Olympiacos Pireus (Euroliga, 2005-06), Bilbao (2006-08), Estudiantes Madrid (2008-09), Bilbao (2010), Caja Laboral (Euroliga, 2010-11), Alicante (2010-11), Inter Bratislava (2012-13).

Bilance v Eurolize: 21 zápasů, průměr 9 bodů na zápas.

Už teď se dá čekat, že to od podkošové nymburské sestavy bude pěkně jiskřit. Oba Rančíkové mají totiž krédo válečníků, bojovnost a výbušnost je jednou z jejich základních vlastností.

„Oba máme podobnou herní agresivitu, ale jinak je Martin odlišný typ než já. V každém případě ale bojuje o každý míč a my momentálně potřebujeme hlavně jeho energii, kterou přináší do týmu,“ dodal Rančík pro webové stránky nymburského klubu.

Tomu se bude hodit v nabitém podzimním programu každá ruka navíc. Už dnes večer otvírá Nymburk novou sezonu v Eurocupu v Ostende, v neděli hraje VTB ligu v Doněcku, za další tři dny vítá doma Cibonu Záhřeb,

Tam už by Rančík mohl nastoupit, v závislosti na rychlosti vyřízení registrace. Kontrakt s Nymburkem pak má do konce roku.

„Cíle jsou vysoké a nemůžeme si dovolit ztrácet zápasy kvůli úzkému kádru. Martin je evropsky velmi zkušeným hráčem a jeho rychlý příchod nám určitě pomůže vyřešit naši situaci,“ očekává kouč Kestutis Kemzura.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud