Ivo Pospíšil
15. října 2013 • 14:53

Nymburk zahájí Eurocup. Skupinu smrti s euroligovým kandidátem

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Cantú, Cibona Záhřeb a hned ve středu belgické Ostende. Velmi těžký vstup do těžké skupiny čeká od zítřka basketbalisty Nymburka, kteří zahájí své působení v letošní základní části Eurocupu. Od 20.30 na hřišti belgického mistra. „Je to výborný tým, ale takto na to nemá cenu nahlížet. Je to jen další basketbalový tým, kterému se musíme postavit,“ burcuje pivot Radoslav Rančík.



Od začátku sezony zatím neprohráli. Na úvod VTB Ligy porazili Kalev Tallinn, při startu Mattoni NBL zase zdolali Ústí nad Labem a Kolín. Jak si povede Nymburk při svém startu v letošním Eurocupu?

Již ve středu ho totiž čeká duel na hřišti belgického mistra Ostende.

„Jeden zápas dělil Ostende od Euroligy. V kvalifikaci šokovali Chimki a porazili i silný Banvit, našeho přemožitele. To mluví za vše. Je to velmi silný tým, který má můj velký respekt,“ uvedl kouč Kestutis Kemzura. 

V kvalifikaci o Euroligu padli až ve finále s Rytasem. Velkou oporou je především americké křídlo Ryan Thompson. Jenže v nymburské základní skupině Eurocupu je málokdo slabý.

Cantú, Cibona Záhřeb, Ostende, Le Mans, Artland… A postupují jen tři nejlepší.

„Ta skupina je těžká, ale jsou to lidé, ne roboti. A i my jako Nymburk máme zvučné jméno, které jsme si za poslední roky vytvořili. Nemáme se čeho bát, naopak jsme v té skupině jedním z lídrů,“ uvedl pivot Radoslav Rančík.

„Los nám přidělil velmi silné soupeře. Nemá cenu si ale říkat, že k nám byl krutý. Všechno jsou to kvalitní týmy, což je dobré i pro nás. Je to skupina téměř euroligových parametrů a pro nás to budou přesně ty zápasy, které chceme hrát. Záleží, jak se s tím vypořádáme,“ dodal Kemzura.

Úvodní duel Eurocupu čeká Nymburk ve středu od 20.30.

Jak Nymburk porazil na úvod VTB Ligy Kalev Tallinn


Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud