15. prosince 2014 • 09:10

Bryantův milník: už je lepším střelcem než Michael Jordan

Autor: jj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Pohodář Ulihrach vzpomíná: cucák Nadal, pařmen Ivaniševič, blázni rodiče
Krejčí exkluzivně o Pastovi a kritice kouče: Tyhle věci nemám rád
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kobe Bryant překonal svůj dětský vzor a dostal se na třetí místo historických tabulek NBA před Michaela Jordana. Šestatřicetiletý basketbalista má nyní na kontě 32 310 bodů, o 18 víc než legendární snajpr Chicaga Bulls.



„Je pro mě především čest, že stále ještě hraji. Cením si hlavně toho, že má kariéra trvá tak neobvykle dlouho,“ prohlásil Bryant, jenž si kroutí devatenáctou sezonu v nejlepší lize planety a k překonání Jordanova střeleckého konta potřeboval o téměř 200 zápasů víc.

V tom posledním, na palubovce Minnesoty, skóroval 26 bodů a svůj tým postrčil k výhře 100:94 důležitou trojkou v koncovce. Byly to však dva trestné hody uprostřed druhé čtvrtiny, na které všichni čekali. Právě jimi se před Jordana dostal. Utkání bylo na okamžik přerušeno a majitel Minnesoty Glen Taylor předal Bryantovi zápasový míč.

S gratulací neotálel ani jednapadesátiletý Jordan. „Je to skvělý hráč se silnou pracovní morálkou a ještě silnější vášní pro basketbal. Rád jsem pozoroval, jak se jeho hra vyvíjí a těším se na to, co ještě dokáže,“ ocenil Kobeho.

Jordan sice přišel o třetí místo v historických tabulkách, nad Bryanta však stále jasně ční. Na tituly vede 6:5, s kariérním střeleckým průměrem 30,1 bodů je ještě výrazněji vepředu (Bryant 25,5). Bryantovi po příští sezoně končí smlouva a zatím se zdá, že pak ukončí kariéru. Je nemožné, aby se za tu dobu vyšvihl na první místo střeleckých tabulek před Kareema Abdul-Jabbara (38 387 bodů) či druhého Karla Malona (36 928). 

Nejvíc bodů v NBA

Kareem Abdul-Jabbar 38 387
Karl Malone 36 928
Kobe Bryant 32 310
Michael Jordan   32 292
Wilt Chamberlain 31 419

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud