Ivo Pospíšil
29. srpna 2016 • 20:30

Satoranský před NBA uspořádal kemp pro mladé: Ptali se i na peníze, smál se

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
PRVNÍ DOJEM: Vsetín by si měl pomoct přesilovkami. Naskočí do baráže Jágr?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Už za necelé dva měsíce se bude rvát o své místo v NBA. Během posledních tří dní však uspořádal v Praze kemp pro mladé basketbalisty a basketbalistky, na který Tomáš Satoranský připravil i speciální motivaci. A sice třem nejlepším daroval dres s číslem 31, s nímž bude ve Washingtonu coby čtvrtý Čech v zámořské soutěži hrát. „A kluci se i ptali, jestli jsem spokojený s penězi,“ smál se český rozehrávač.



Po sedmi letech se vrátil na palubovku, kde začínal. Na pražskou Folimanku ale tentokrát dorazil jako hráč Washingtonu Wizards z NBA. A pár týdnů před odletem do USA zde Tomáš Satoranský uspořádal kemp pro nadějné basketbalisty.

Radil, odpovídal na dotazy a těm nejlepším rozdal i tři své dresy s číslem 31.

„Myslím, že kluci musí být nadšení, stejně jako já když jsem je viděl. Já jsem se ve Washingtonu ještě fotil bez čísla, protože ty dresy ještě neměly hotové, takže chci poděkovat i panu Sheppardovi (generální manažer Washingtonu), který sem přijel a přivezl všechny ty ceny a dresy pro kluky. Je to super a cenné, že mě Washington v těchto akcích podporuje,“ přiznal český rozehrávač.

Tomáš Satoranský ukazuje novinářům svůj dres Washingtonu s číslem 31
Video se připravuje ...

Kemp pořádal hned tři dny a přišlo na něj zhruba kolem devadesáti mladých basketbalistů.

„Já sám jezdil na výběrové kempy mimo Česko, takže jsem moc kempů přímo v Česku nezažil, ale musím říct, jak jsou kluci zvídaví. Když jsem měl přednášku tak tam bylo spousta inteligentních otázek a to mě docela zaujalo. Vím, jaké to je sedět na té druhé straně a na něco se zeptat, aby to blbě nevyznělo. Musím říct, že jsou aktivní a tímhle mě překvapili,“ uvedl Satoranský.

Tomáš Satoranský se před odchodem do NBA věnoval dětem
Tomáš Satoranský se před odchodem do NBA věnoval dětem

Jaké zajímavé dotazy tak k českému basketbalistovi létaly?

„Ptají se samozřejmě na NBA a nejlepší otázka asi byla, proti kterému týmu mám největší strach hrát. Tak jsem říkal, že proti Stephenu Currymu. To asi bude těžké, abych nebyl na špatné straně highlightů,“ popisoval Satoranský a doplnil:

„Další zajímavá byla i jak jsem spokojený s penězi. To byla úplně první otázka, vypálili to na mě bez ostychu. Tak jsem řekl, že musí počítat i s tím, že existují nějaké daně a další věci. Ale hned se mi ukázalo, kvůli čemu ten basket dělají,“ smál se šikovný rozehrávač, který by si za tři roky ve Washingtonu měl přijít na devět milionů dolarů.

Lákalo by ho tudíž se ještě někdy k vedení mladých hráček a hráčů případně vrátit?

„I když je samozřejmě brzy o tom takhle mluvit, tak bych se chtěl i po konci kariéry pohybovat kolem basketbalu. Zrovna teď vám řeknu, že trenérem být nechci, ale to většina hráčů, kteří tak nakonec vždy skončí. Kolem basketu bych se chtěl dál pohybovat,“ dodal Satoranský.

Proč má Tomáš Satoranský číslo 31, co probírali s Tommy Sheppardem a jak vidí své šance v NBA, čtěte v úterním deníku Sport

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud