22. ledna 2017 • 09:33

Washington po sérii čtyř vítězství prohrál o bod v Detroitu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Basketbalisté Washingtonu prohráli v Detroitu poslední střelou utkání 112:113 a po sérii čtyř vítězství odešli poraženi. Jediný Čech v NBA Tomáš Satoranský odehrál za Wizards pět minut a kromě jedné ztráty a faulu si za účast na palubovce připsal deset záporných bodů.



Ve čtvrté čtvrtině Wizards smazali šestnáctibodové manko, dvě minuty před koncem šli podruhé v utkání do vedení, ale obrat nedokonali. V koncovce neubránili poslední útok soupeře a prohráli dopichem s klaksonem Marcuse Morrise (25 bodů, 11 doskoků).

"Byl jsem ve správný čas na správném místě. Brácha (Markieff Morris) mě chvíli před tím zblokoval, ale mě to nerozhodilo. Soustředil jsem se na ten doskok a tentokrát jsem měl lepší postavení než on," uvedl Marcus Morris. "Měl jsem ho zblokovat. Taková porážka bolí," řekl jeho protihráč a dvojče Markieff.

Právě Markieffu Morrisovi se jinak celkem dařilo. Nastřílel 19 bodů stejně jako kapitán Washingtonu John Wall, který přidal sedm doskoků a 10 asistencí. Dvouciferný počet bodů měli všichni členové základní pětky Washingtonu i střídající Kelly Oubre Jr. a Jason Smith, přes 20 bodů se ale nedostal nikdo. A například Bradley Beal, který v zápase minul všech sedm střel z pole, neproměnil už 19 trojkových pokusů v řadě.

"Smolná prohra, ale i tak musím kluky pochválit. Nevzdali to a dokázali se do zápasu vrátit. Snažili se, bojovali a pak o našem nezdaru rozhodl jeden doskočený míč," řekl kouč Wizards Scott Brooks. "Ve druhé půli jsme potřebovali zlepšit ofenzivu, proto dostal šanci místo Satoranského Burke a pak i McClellan, kteří umí skórovat," dodal.

Cleveland prohrál ve šlágru se San Antoniem 115:118 po prodloužení. LeBron James a Kyrie Irving dali za poražené obhájce titulu po 29 bodech. V týmu Spurs se prosazoval zejména Kawhi Leonard, který si vylepšil osobní maximum na 41 bodů. Cavaliers sice do zápasu lépe vstoupili, ale od poloviny druhé části většinou dotahovali.

Zápas poslal do prodloužení 35 sekund před koncem základní části LeBron James. Druhý nejlepší tým soutěže San Antonio si připsalo 34. výhru v sezoně, zatímco lídr Východní konference utrpěl 12. porážku.

Boston zahájil náročný program pěti zápasů v sedmi dnech domácí porážkou. Celtics podlehli Portlandu 123:127 po prodloužení, které si vynutil trojkou osm sekund před čtvrtou sirénou Terry Rozier. Na druhé straně Damian Lillard vzápětí šanci rozhodnout nevyužil. Bostonu nepomohlo 41 bodů rozehrávače Isaiaha Thomase. Portland přerušil sérii čtyř porážek hlavně zásluhou 35 bodů C.J. McColluma, Lillard zaznamenal 28 bodů.

Výsledky:

Atlanta - Philadelphia 110:93, Boston - Portland 123:127 po prodl., Charlotte - Brooklyn 112:105, Chicago - Sacramento 102:99, Cleveland - San Antonio 115:118 po prodl., Denver - LA Clippers 123:98, Detroit - Washington 113:112, Memphis - Houston 95:119, Miami - Milwaukee 109:97, New York - Phoenix 105:107, Utah - Indiana 109:100.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud