6. prosince 2017 • 21:07

Klopýtnutí USK! Basketbalistky doma prohrály s belgickým outsiderem

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Basketbalistky ZVVZ USK Praha nečekaně v Evropské lize zaváhaly a doma prohrály s do té doby posledním týmem tabulky Castors Braine 67:68. V utkání téměř celou dobu prohrávaly, když se trápily se střelbou a fauly, v závěrečné čtvrtině sice skóre otočily, ale nadšeně hrající belgický celek nakonec přece jen vybojoval cenné vítězství. Pražanky tak mohou přijít o druhé místo ve skupině.



České mistryně nenavázaly na vydařený výkon z minulého kola ze Šoproně a od začátku se trápily. Chyběla jim energie, měly problém se zónou soupeřek a nepřizpůsobily se tvrdému metru trojice rozhodčích. Už v první čtvrtině tak měly osm faulů.

Nedostaly se tak do potřebného rytmu, naopak hostující celek táhla bývalá hráčka USK Anete Šteinbergaová. Castors Braine si tak vytvořil náskok, který si dlouho udržoval.

Pak se ale chytila DeWanna Bonnerová, která mimo jiné dala koš téměř z poloviny hřiště s klaksonem oznamujícím konec poločasu. Nakonec nasbírala 22 bodů a byla nejlepší střelkyní utkání. Vždy, když se ale Pražanky dotáhly, jim soupeřky opět odskočily.

Zleva Marta Xargay z ZVVZ USK Praha a Emmanuella Mayombo z týmu Castors Braine
Zleva Marta Xargay z ZVVZ USK Praha a Emmanuella Mayombo z týmu Castors Braine

USK postrádal zejména body Amandy Zahuiové. Nejužitečnější hráčka soutěže měla tři útočné fauly a nakonec dala jen čtyři body. Kvůli faulům musela často sedět na lavičce i Kateřina Elhotová.

V poslední čtvrtině ale Elhotová dala osm bodů a trojkou pět minut před koncem poslala USK do vedení. Jenže Belgičanky se domácí šňůrou 9:0 nenechaly zlomit. Využily toho, že se vyfaulovaly Zahuiová s Elhotovou, a v posledních dvou minutách nedovolily USK ani bod.

Vítězný koš měla na ruce mladá Veronika Voráčková, ale dvě trojky neproměnila. Belgičanky tak slavily teprve druhou výhru v sezoně.

Utkání 7. kola skupiny A Evropské ligy basketbalistek:

ZVVZ USK Praha - Castors Braine 67:68 (14:18, 35:38, 51:57)

Nejvíce bodů: Bonnerová 22, Režanová 18, Kateřina Elhotová 16 - Šteinbergaová 21, Trahanová-Davisová 20, Malašenková 12.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud