13. dubna 2008 • 00:00

Jekatěrinburg vydřel bronz

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Basketbalistky Jekatěrinburgu porazily v utkání o třetí místo v Evropské lize v Brně francouzské Bourges rozdílem jediného bodu 70:69.



Basketbalistky Jekatěrinburgu porazily v utkání o třetí místo v Evropské lize v Brně francouzské Bourges rozdílem jediného bodu 70:69. O výsledku rozhodla až v poslední sekundě dnešního utkání tříbodová střela Aubertové. Stejná hráčka osm sekund před koncem snížila z trestných hodů na rozdíl jediného bodu. Vzápětí Snellová na opačné straně proměnila pouze jeden trestný hod a Jekatěrinburg využil poslední útok ke zvratu. Důraznějšímu ruskému celku patřila úvodní čtvrtina, v níž důraznou nátlakovou hrou nabourával rozehrávku soupeřek. Ovšem ani po šňůře jedenácti bodů, po které získal v úvodu druhé čtvrtiny náskok 26:16, mu klid nepřinesla. Po změně stran se v týmu Bourges začala vedle pivotky Kiretové prosazovat v koncovce Australanka Snellová. Právě její zásluhou se výrazně zlepšila střelba francouzského týmu. Basketbalistky Jekatěrinburgu zcela vypadly z role, jejich sebevědomí se vytrácelo, nervozita a křečovitost se odrážela v nepřesné koncovce. Sedmiminutový úsek po změně stran Jekatěrinburg prohrál v poměru 4:18, dokázal se ale ještě vzchopit a skóre otočil.


Výsledek - o 3. místo: UMMC Jekatěrinburg - Bourges Basket 70:69 (21:16, 34:26, 45:48) Nejvíce bodů: Grudaová 13, Abrosimovová 13, Nolanová 10 - Kiretová 20, Snellová 16, Dumercová 7. Rozhodčí: Zurapovič (Bosna), Loguzzo (It.), Kremerová (Něm.). Trestné hody: 10/9 - 20/14. Fauly: 21:14. Trojky: 3:3. Diváci: 3000.

Témata: 
Články odjinud


Články odjinud