21. července 2008 • 11:12

České basketbalistky do Pekingu

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dvanáctka českých basketbalistek pod taktovkou trenérů Jana Bobrovského a Miroslava Volejníka odletěla dnes dopoledne do Moskvy k přípravnému turnaji před olympijskými hrami v Pekingu.



Český tým od úterka postupně změří síly se Španělskem, domácím Ruskem a Izraelem.

Zápasy budou po dvou týdnech fyzické a herní přípravy v Brně a v Luhačovicích první zápasovou prověrkou před olympiádou. "Původně jsme byli s ruskou stranou domluveni pouze na dvou vzájemných zápasech, jenže pořadatelé pozvali ještě Španělsko a Izrael.

Nejsem příliš nadšen z toho, že budeme hrát se Španělkami, které budou našimi soupeřkami ve skupině na olympijském turnaji," uvedl před odletem Bobrovský. V Pekingu na olympiádě se české basketbalistky střetnou se Španělkami ve středu 13. srpna.

Do Moskvy odcestovaly Kateřina Elhotová, Michala Hartigová, Romana Hejdová, Petra Kulichová, Hana Machová, Markéta Mokrošová, Miloslava Svobodová, Edita Šujanová, Michaela Uhrová, Ivana Večeřová, Jana Veselá a Eva Vítečková.

Český tým se na turnaji v Moskvě utká v úterý od 15 hodin SELČ se Španělkami, ve středu změří od 17:15 síly s domácím výběrem a vystoupení zakončí opět zápasem od 15 hodin s Izraelem.

Články odjinud


Články odjinud