23. července 2008 • 09:47

Hromadná rvačka v basketu žen

Autor: ČTK
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

UVNITŘ VIDEO - Hromadnou potyčkou skončil úterní zápas zámořské WNBA mezi basketbalistkami Detroitu a Los Angeles.



Po strkanici, která vypukla pět sekund před koncem utkání, jež nakonec hostující Los Angeles vyhrálo 84:81, byly vyloučeny tři basketbalistky a také asistent domácího týmu Rick Mahorn.

Ten už na sebe podobně upozornil před čtyřmi lety, kdy se shodou okolností ve stejné hale Palace v Auburn Hills účastnil nechvalně proslulé bitky hráčů s fanoušky při duelu NBA mezi Detroitem Pistons a Indianou Pacers.

Rvačku odstartovala srážka Candace Parkerové z Los Angeles s Plenette Piersonovou, po níž domácí hráčka ještě úmyslně shodila vstávající soupeřku na zem.

Parkerová si to nenechala líbit, ohnala se po Piersonové pěstí a sama byla vzápětí sražena na zem bývalou brněnskou oporou Deannou Nolanovou. Do rvačky se poté zapojily trenéři i hráči z laviček obou týmů a Mahorn při ní srazil na zem Lisu Leslieovou.

"Nikdy bych něco takového neudělal. Mám čtyři dcery a ani na ně jsem nikdy nevztáhl ruku. Nikdy bych do ženy nestrčil," citovala agentura AP Mahorna.

Asistenta Detroitu se zastal i trenér Los Angeles. "Myslím, že se jen snažil rvačce zabránit, ale je prostě moc silný. Uklidňoval jsem naše hráčky, takže přesně nevím, co se stalo, ale nejspíš se snažil slušně dostat Lisu ze rvačky," řekl Michael Cooper.

Po incidentu s Lesliovou se na Mahorna vrhla jiná hráčka Brna DeLisha Miltonová-Jonesová, za což byla vyloučena. Stejně dopadl asistent kouče Detroitu a také Parkerová s Piersonovou. Další detroitská hráčka Cheryl Fordová si navíc při potyčce poranila koleno a musela být odvezena na invalidním vozíku.

Výsledky:

Detroit - Los Angeles 84:81, Minnesota - Seattle 73:76, Chicago - Indiana 68:60, Houston - Phoenix 94:92, Atlanta - Sacramento 66:79.

Témata: 
Články odjinud


Články odjinud