4. listopadu 2008 • 15:16

Pokoří ženy USK i Jekatěrinburg?

Autor: ČTK
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pořádnou vzpruhu v sobotu získaly basketbalistky USK Praha před středečním zápasem Evropské ligy s Jekatěrinburgem. Vysokoškolačky po dlouhých čtrnácti letech dokázaly v lize zvítězit na hřišti velkých rivalek z mistrovského Brna.



Povzbuzené nečekaným úspěchem ve středu na Folimance zkusí zaskočit i ruský velkoklub, třetí tým minulého ročníku. A rády by vylepšily svoji letošní euroligovou bilanci jedné výhry a dvou porážek.

Kouč USK Lubor Blažek se už snaží o to, aby jeho hráčky euforie po triumfu v Brně opustila. "Ale ještě v pondělí na tréninku jsem na nich viděl jistou nesoustředěnost. Je potřeba, aby se zase začaly plně soustředit na Jekatěrinburg. Stejně jako jsme se nechtěli pitvat v porážce v Šibeniku, tak se nechceme příliš opájet tou výhrou v Brně," řekl ČTK Blažek.

Ten už řeší běžné předzápasové starosti a nemá jich málo. Blažek hlavně vymýšlí, jak nahradit klíčovou podkošovou hráčku Sonju Kireatovou. Právě zraněním kolena chorvatské pivotky Pražanky vykoupily cennou výhru v Brně.

"Určitě nebude hrát. A je otázka, na jak dlouho. Má potíže s meniskem, což je pro nás velká nepříjemnost," uvedl Blažek.

Kiretaová proti Jekatěrinburgu může citelně chybět, právě pod košem je velká síla ruského celku, který loni USK dvakrát porazil. V Rusku vysokoškolačky utrpěly debakl o 42 bodů, doma pak sehrály vyrovnanější partii, ale zaostaly o devět bodů.

USK však letos věří ve zlepšení, i když Jekatěrinburg je zatím suverénní a po třech zápasech má plný počet bodů. V této sezoně se ale Blažkův tým v Evropské lize při domácí premiéře už blýskl překvapivou výhrou nad silnou Valencií. "A hlavně na výkon ve druhém poločase bychom teď chtěli navázat.

Zase musíme vycházet z dobré obrany, protože útokem Jekatěrinburg nepřehrajeme, a když se pustíme do nějakých střeleckých dostihů, tak to bude chyba," nabádal Blažek, jehož tým by rád odčinil i minulou prohru v chorvatském Šibeniku.

Právě tam Pražanky pomýšlely na vítězství, ale dobře rozehraný zápas nedotáhly do úspěšného konce. "Jako by nám dělalo problémy zvládnout zápasy, v nichž jsme favoritem. Naopak, když se od nás moc nečeká, tak dokážeme zahrát výborně. Snad to bude platit i ve středu," věřil Blažek v opakování scénáře z bitev s Valencií a Brnem.

Zápas mezi USK Praha a Jekatěrinburgem začne ve středu v 18:00.

Články odjinud


Články odjinud