1. prosince 2008 • 16:45

Nymburk touží po dalším vítězství

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Týden po úvodní výhře nad černohorskou Podgoricou čeká nymburské basketbalisty v Evropském poháru FIBA další náročný test s balkánským celkem.



Středočeši v úterý zavítají na palubovku srbského Hemofarmu Vršac, který po zahajovací prohře v Bilbau nyní s českými šampiony nutně potřebuje zvítězit.

Ve skupině se čtyřmi týmy, z níž do další fáze postoupí dva, je matematika jasná: udržet domácí neporazitelnost a přivézt pokud možno alespoň jednu výhru ze soupeřova hřiště. "Budou více pod tlakem. S nadsázkou můžu říci, že pokud nevyjdou ze zápasu jako vítězové, tak se to v klubu pobije.

Prohra s námi by mohla znamenat konec jejich nadějí," líčil na nymburských internetových stránkách křídelní hráč Goran Jagodnik, který ze svého někdejšího působení ve Vršaci dobře zná poměry v týmu.

Ambiciózní klub se prosazuje v silné Jadranské lize, kde je na třetí pozici těsně před Podgoricou, ale po klopýtnutí v Bilbau se nyní na evropské scéně ocitl ve složité situaci. "Nejsme favoritem, protože oni jsou doma nesmírně silní, ale když se vyrovnáme s jejich velmi rychlou hrou, tak nejsme bez nadějí.

Důležité bude uhlídat také pivota Vukosavljeviče," upozornil nymburský kouč Muli Kacurin na nejlepšího střelce Hemofarmu.

Nymburští by rádi zopakovali úspěšnou srbskou misi z minulé sezony. Tehdy ještě v Poháru ULEB, jak se soutěž jmenovala, dokázali vybojovat důležité vítězství nad Crvenou Zvezdou a odrazili se tak k postupu do play off.

Naopak o motivaci bude mít postaráno Stevan Karadžič, který loni jako kouč CZ Bělehrad musel strávit obě porážky a nyní by je rád Nymburku vrátil.
"Hned jsem si na to před cestou do Bělehradu vzpomněl.

Bylo by skvělé něco podobného dokázat i teď. První výhra nad Podgoricou nás hodně zvedla, adaptovali jsme se na jiný basket, a když se teď vyvarujeme chyb z prvního zápasu, tak můžeme hrát o vítězství," řekl nymburský rozehrávač Arthur Lee.

Český mistr dnes vyrazil do Bělehradu, následně jej čekal přesun do dějiště utkání. Zápas mezi Vršacem a Nymburkem začne v úterý v 18:00.

Články odjinud


Články odjinud