9. května 2009 • 16:53

Nowitzkého přítelkyně? Podvodnice

Autor: ČTK, spo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dirk Nowitzki. Obr německého sportu. Vysoký dva metry a třináct centimetrů, s 15 miliony eur ročně Němec s nejvyšším příjmem. Vlajkonoš své země na olympiádě. A zatímco bude nastupovat na palubovku v dresu Dallasu, jeho soukromý život stojí před katastrofou.



Z jeho přítelkyně, s kterou podle listu Bild chystal v létě svatbu, se vyklubala podvodnice s pestrou minulostí. Podle některých zpráv amerických médií je žena s Nowitzkým dokonce těhotná. Ingo Weiss, prezident německého basketbalového svazu k tomu říká: "Pro Dirka je jeho soukromý život svatý. O takhle intimních věcech, jako je těhotenství jeho partnerky, mluvil pouze s těmi nejbližšími."

Sedmatřicetiletou Cristal Taylorovou zatkla ve středu v hráčově domě FBI. Postupně vyšlo najevo, že rodačka z Brazílie má bohatý trestní rejstřík. Podle Bildu byla poprvé zatčena už před jedenácti lety ve státě Missouri kvůli falšování dokumentů, krádeži a podvodu. Byla odsouzena k pěti letům vězení s podmínkou, kterou v roce 2001 porušila, když se nepřihlásila na policii.

O tři roky později se dopustila v texaském Beaumontu dalšího podvodu. Zubaři zaplatila za jeho služby 10.000 dolarů nekrytou kreditní kartou. Podle policie vystupovala až pod osmi různými jmény. V Beaumontu prý pracovala v pánském klubu.

Dirk Nowitzki Dirk NowitzkiFoto ČTK/AP


Kolik toho o její minulosti věděl Nowitzki, není jasné. Třicetiletý hráč odmítá o celé záležitosti mluvit. "Procházím těžkým životním obdobím. Stejně jako v minulosti si chci soukromí chránit a nebudu se k situaci vyjadřovat," řekl lídr Dallasu.

Nowitzki si údajně již před zatčením Taylorové objednal soukromého detektiva, aby o ženě zjistil více. Podle neoficiálních informací listu Dallas Morning News ho k tomu vedlo podezření, že jeho partnerka zneužila jeho platební karty.

Podle Bildu žena zůstává ve vazbě, i když by se mohla na kauci 20.000 dolarů dostat na svobodu. Nowitzki za ni však tuto částku nesložil a podle americké televize WFAA si vymohl soudní příkaz, který jí zakazuje vstup do jeho domu.

I přes problémy musí dnes večer na palubovku, čeká ho totiž třetí zápas druhého kola play off s Denverem. "Stojí nyní před nejtěžšími dny své kariéry. Je to jeho privátní tragédie a je mi to líto. Ale všichni stojíme za ním," podpořil sportovce Weiss.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud