16. května 2009 • 18:36

Nymburk je znovu ve finále

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Basketbalisté Nymburka jsou posedmé za sebou ve finále nejvyšší domácí soutěže a budou hrát o šestý titul v řadě. Semifinálovou sérii s Prostějovem vyhráli obhájci prvenství 3:0 na zápasy, dnes ji ukončili vysokým domácím vítězstvím 106:73. Prostějov obsadil v lize čtvrté místo.



Na palubovce suveréna základní části NBL začne o příštím víkendu dvěma zápasy finálová série proti Novému Jičínu, který rovněž ve třech zápasech vyřadil Děčín. Mistrem se stane celek, který vyhraje čtyřikrát. Stejní soupeři na sebe narazili ve finále čtyř z pěti předchozích ročníků, pouze v sezoně 2006/07 byl soupeřem Nymburka Prostějov. Vloni Nymburk porazil novojičínské basketbalisty 4:1.

V třetím semifinálovém duelu ztratil Prostějov kontakt s domácími v závěru první čtvrtiny, kdy od stavu 20:21 inkasoval během necelých dvou minut osm bodů za sebou a všechny od Blakea Schilba. Ten nastřílel celkem 31 bodů, přitom v poslední čtvrtině vůbec nehrál.

Nymburk po prvním trháku už nedal soupeři šanci a i v druhém domácím utkání v semifinálové sérii deklasoval Orly třicetibodovým rozdílem. Zatímco v sérii mezi Novým Jičínem a Děčínem činil po třech duelech rozdíl ve skóre jen deset bodů, v tomto semifinále to bylo propastných 75.

"Prostějov dnes po tom, co jsme se jim utrhli na dvouciferný rozdíl, přestal věřit, že nás může ještě trápit," konstatoval domácí trenér Muli Kacurin.

Prostějovský Peter Bálint přiznal, že po vyrovnaném úvodu jeho tým nedokázal reagovat na změny soupeře v systému hry a sestavě. "Nymburk nás přehrál především velkou rotací svých hráčů. Přišla nová síla, nový tlak, a my jsme hráli stejně jako na začátku," uvedl Bálint.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud