15. prosince 2009 • 22:04

Nymburk podlehl Bambergu a klesl na třetí místo

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Basketbalisté Nymburka prohráli v utkání Evropského poháru v Bambergu 73:85 a z prvního místa ve skupině klesli na třetí pozici. Středočeši mají po dnešku vyrovnanou bilanci dvou výher a dvou porážek a 5. ledna doma budou muset zdolat italskou Biellu, aby si uchovali naději na postup do vyřazovací fáze.



Biella dnes vyhrála na půdě beznadějně posledního Ventspilsu 77:63 a má stejně jako Bamberg na svém kontě tři výhry a jednu prohru. Nymburk v Německu doplatil na nepovedenou třetí čtvrtinu, kterou prohrál 12:26 a nabral rozhodující ztrátu. "Ale zatím není třeba panikařit, pořád máme šanci v posledních dvou zápasech," řekl ČTK křídelní hráč Michal Křemen.

Šestinásobní čeští šampioni drželi se semifinalisty loňského ročníku německé ligy krok celý první poločas, když se opírali o velmi úspěšnou střelbu. V obraně si dávali pozor na to, aby soupeři nedovolili rozpoutat střeleckou smršť z dálky jako před týdnem v Pardubicích, kde Bamberg za tři čtvrtiny nastřílel deset trojek. Dnes naopak Bamberg změnil taktiku a spíše se prosazoval z podkošového prostoru.

Po nadějném úvodu se však nymburské naděje na úspěšný výsledek rozplynuly. Bamberg využil výpadku v obraně hostů a brzy odskočil do devítibodového trháku. Nástup domácích vedl především slovenský rozehrávač Anton Gavel, který dal rychle sedm bodů za sebou.

"Co nejdéle jsme chtěli držet vyrovnaný stav, nebo abychom měli soupeře na dohled, ale nepodařilo se to naplnit. Dělali jsme velké chyby v obraně a Bamberg nás trestal," litoval pivot Petr Benda. "Přitom jsme zase dostávali koše po akcích, které jsme dopředu měli přečtené," uvedl trenér Muli Kacurin.

Nymburku se však nedařilo ani na polovině soupeře. "Místo abychom hráli kolektivně jako na začátku a míč dávali rychle z ruky, zbytečně jsme se tlačili do akcí jeden na jednoho. Ztráceli jsme míče a dostávali laciné koše," řekl Křemen.

Nymburku bylo nejhůře po 36 minutách hry, kdy v pohodě hrající Bamberg odskočil až do dvacetibodového vedení. Hosté se vzchopili až poté, co si nazlobený kouče Kacurin vzal oddechový čas. Po něm Středočeši zabrali a ztrátu snížili na dvanáct bodů. "Závěr nám dal naději do dalších zápasů," dodal Kacurin.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud