27. srpna 2010 • 11:33

Na domácím MS si nezahraje Zrůstová ani Zohnová

Autor: ČTK, rou
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

Z kádru českých basketbalistek před mistrovstvím světa byly po přípravných zápasech s Běloruskem vyřazeny Michaela Zrůstová a Kateřina Zohnová. Nyní má trenér Lubor Blažek ve výběru 15 hráček, ke kterým přibude po skončení WNBA Jana Veselá.



Další zúžení kádru o dvě hráčky je naplánováno na 8. září po prvním ze tří duelů s Řeckem v Brně.

Definitivní dvanáctku hráček a dvě náhradnice pro zářijové mistrovství světa, které se uskuteční v Brně, Karlových Varech a Ostravě, oznámí trenér Blažek 17. září po zápase s Čínou v Praze. "Rozhodování nebylo snadné, prožíval je celý tým," uvedl na dnešní tiskové konferenci Blažek, který s nominačním řezem váhal až do poslední chvíle.

"U některých hráček jsou ještě určitá zdravotní omezení. Příští týden se dozvím od lékařů, jak se bude situace vyvíjet," dodal Blažek. Zdravotní problémy se zády má Michaela Ferančíková, která nenastoupila ani k jednomu z posledních čtyř přípravných zápasů, potíže má i pivotka Michala Hartigová. Ta se ale připravuje s týmem, Ferančíková se zapojí v příštím týdnu do soustředění v Praze.

V případě pětadvacetileté hráčky Wisly Krakov Zohnové, která měří 179 centimetrů, rozhodl její menší vzrůst. "Chtěl bych, aby na mistrovství světa hrály na místě křídel vysoké hráčky," zdůvodnil kouč svou volbu.

Třiadvacetiletá Zrůstová z Valosunu Brno byla v přípravě zatím třetí nejlepší střelkyní týmu. "Udělala obrovský kus práce, zápasy v reprezentaci odehrála na solidní úrovni. Poprvé startovala z pozice vysokého křídla," řekl Blažek. "Právě na křídlech máme po započítání Veselé přetlak. Má však všechny předpoklady k tomu, aby bojovala o nominaci na příští mistrovství Evropy a účast na olympiádě," dodal trenér.

Po soustředění v Praze v příštím týdnu čeká na české basketbalistky od 6. září další soustředění v Brně, které proloží třemi zápasy s Řeckem. První utkání 8. září se bude hrát na přání soupeřek za zavřenými dveřmi, další duely 9. a 10. září budou přístupné veřejnosti.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud