25. září 2010 • 14:18

Jao Ming netuší, co po zranění čekat v NBA

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slavný čínský basketbalista Jao Ming neví, co má očekávat od příští sezony NBA. O tu minulou přišel třicetiletý pivot Houstonu Rockets po operaci levé nohy kvůli vlasové zlomenině, která dokonce ohrožovala pokračování jeho kariéry. Teprve před měsícem mu lékaři povolili začít znovu s basketbalovým tréninkem.



Nyní Jao Minga čeká přípravný kemp Houstonu. "Byl jsem rok mimo, takže si pořád říkám: trpělivost, trpělivost. I když jsem ji někdy už ztrácel," řekl novinářům.

"Samozřejmě bych byl rád, kdyby všechno šlo rychleji, jenže takové zranění se prostě nevyléčí za den. Přílišný spěch by mě naopak mohl zpomalit. Ale už je čas se vrátit," dodal.

Podle odborníků je jeho levá noha po dlouhodobém zranění opět v pořádku, ale sám hráč si uvědomuje, že opravdovým testem budou až přípravné zápasy před novým ligovým ročníkem. Ten první čeká Rockets 5. října. "Nevím, jak bude noha reagovat na intenzitu skutečného zápasu. Ale to už brzy poznáme," prohlásil Jao Ming.

I pokud předsezonní zkoušky dopadnou dobře, měl by čínský basketbalista dodržovat limit 24 odehraných minut na zápas, který mu stanovili lékaři spolu s kondičními trenéry Houstonu. "Ale zatím je to velká neznámá. Nebylo by fér teď odhadovat, kolik minut bude Jao doopravdy hrát," řekl trenér Rick Adelman.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud