12. října 2010 • 17:36

Nymburk čeká bouřlivé utkání v Jadranské lize

Autor: ivp
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
První Čech, který prorazil Nadalovu antukovou auru: Lehečkův úžasný večer
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pohled na tabulku basketbalové Adriatické ligy možná překvapí. V čele se totiž po prvním kole vyhřívá (díky skóre) český zástupce Nymburk. Jenže nenechte se zmást, i když to vypadá krásně, odehráno je teprve první kolo. A v tom druhém se sedminásobný tuzemský mistr představí na hřišti Kragujevace.



Frenetičtí fanoušci, hlasité a neustálé povzbuzování i atmosféra při níž tuhne krev v žilách. O horké balkánské půdě se tradují legendy a nemusí jít vždy jen o basketbal. Však také hráči Nymburka před zápasem Adriatické ligy ve srbské Kragujevaci dobře ví, že pokud chtějí pomýšlet na body, musí se vyrovnat nejen s protivníkem, ale i s jeho příznivci.

„Nemohu předpovědět, jak důležitou roli bude hrát atmosféra v hale. Jestli alespoň trochu znám Balkán, tak to nebude nic jednoduchého nepodlehnout tlaku prostředí,“ tuší kouč Ronen Ginzburg.

Petr Benda se uvolňuje přes dvojici Katnic, Jelovac Petr Benda se uvolňuje přes dvojici Katnic, JelovacFoto Barbora Reichová Sport


„Těžko soudit, co nás tam čeká. Počítáme ale s typickým bouřlivým prostředím,“ přidává se i Pavel Pumprla, který Nymburku pomohl k úvodní výhře nad CZ Bělehrad devatenácti body.

Název haly, Jezero, zní poněkud mírně. Pokud je ale aréna vyprodaná a sejde se v ní více jak pět tisíc fanoušků, může se zde jakýkoliv soupeř lehce utopit.

Domácí celek se zde v rámci letošního ročníku Jadranské ligy představí navíc poprvé. Musí napravit úvodní porážku ze hřiště KK Záhřeb.

„Předpokládám, že nebude chtít začít soutěž s dvěma prohrami, a proto udělá pro vítězství všechno,“ předvídá Pumprla.

„Jejich družstvo je dobrým mixem zkušeností a mládí. Mají kvalitu jak na obvodu, tak i pod košem. V prvním zápase venku hráli velmi vyrovnaný zápas a prohráli v koncovce jen o 6 bodů,“ tvrdí i Ginzburg, jenž ještě nebude moci dva týdny počítat se zraněným pivotem Alešem Chánem.

Utkání začíná ve středu od 17.00 (PP ČT4 Sport).

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud