14. května 2012 • 14:20

VIDEO: Boxer Konečný na pilates. Radši krev a pot v ringu!

Autor: frc
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Poznal své rezervy i soupeře pro boj o světový titul, který už nebude mít žádné další přídomky jako „dočasný“ či „prozatímní“. Boxer Lukáš Konečný ví, že se o nejcennější pás utká v létě s Rusem Zaurbekem Bajsangurovem, jenž o víkendu porazil v Brovarech na Ukrajině Francouze Michela Sora. Zatímco se zmíněná dvojice potila v ringu, poznával český bijec, jak bolí cvičení pilates.



Je těžší prolévat krev a pot v ringu, nebo ovládat takzvané hluboké svaly při cvičení pilates, které navštěvují převážně ženy středního věku?

Českého prozatímního mistra světa v boxu Lukáše Konečného rozhodně více potrápila druhá varianta, kterou si vyzkoušel v rámci přípravy ve fitcentru BBC v Praze na Vinohradech, kde dělá 33letý bijec trenéra.

Lukáš Konečný a jeho trápení na pilates
Video se připravuje ...

„Bylo to dobrý, ale víc mě baví tréninky, kde se potím a odcházím skoro po čtyřech. Zjistil jsem ale, že mám svalovou nerovnováhu. Některé části těla vůbec neumím zapojit. Jak mám třeba vystrčit břicho do strany? Kdybych takhle trénoval častěji, můžu se asi dost silově zlepšit. Problém je, že mě to nebaví,“ uvedl Konečný, jenž o víkendu poznal soupeře pro boj o světový titul WBO ve váze do 69,8 kg.

Stal se jím podle očekávání Zaurbek Bajsangurov, jenž porazil v ukrajinských Brovarech francouzského soka Michela Sora.

Ve druhém kole se však dostal favorit do počítání a měl hodně práce, což sledoval i šampion v těžké váze Vitalj Kličko, za jehož agenturu K2 tvrdý Rus boxuje.

Duel sledoval na internetu i Konečný.

„Podle mě Soro zápas hrozně podělal. Po psychické a taktické stránce a asi i fyzicky. Ve druhém a čtvrtém kole byl Bajsangurov úplně zabitý, v tom druhém dokonce počítaný, Soro měl na to, aby zápas ukončil před limitem,“ uvedla na svých stránkách profiboxing.cz česká jednička.

„Bylo to dobrý, ale víc mě baví tréninky, kde se potím a odcházím skoro po čtyřech," řekl Konečný.
„Bylo to dobrý, ale víc mě baví tréninky, kde se potím a odcházím skoro po čtyřech," řekl Konečný.

Výsledek duelu znamenal i to, že Konečný oficiálně přestal být prozatímním šampionem. Oficiálním mistrem světa je nyní Bajsangurov, jenž se dočasně vzdal zkraje roku titulu kvůli zranění zad. Ústecký rohovník je ale první vyzývatel a boxovat by se mělo letos v létě.

„Naši promotéři už jsou v kontaktu. Pokud se do deseti dnů nedomluvíme, kde se bude zápasit. Proběhne tajné dražba. Osobně tipuji, že budu muset na Ukrajinu. Bajsangurov boxuje u Kličků a ti se asi nebudou chtít výhody domácího prostředí jen tak vzdát,“ uvedl Konečný.

„Nechci se tím ale moc zabývat. Pokud bude Bajsangurov boxovat tak, jako se Sorem, knockoutuju ho. Už mám plány, jak to udělat,věřím si, dá se porazit.“

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud