7. června 2012 • 17:40

Boxerovi Konečnému zemřel otec. Odešel první český profesionál

Autor: frc
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Smutná událost zasáhla do života elitního boxera Lukáše Konečného. Ve věku nedožitých 53 let ve středu zemřel jeho otec Milan. Bývalý rohovník, úspěšný trenér a vůbec první český profesionál podlehl po dlouhém boji rakovině.



Lukáš Konečný se připravuje na souboj o titul mistra světa WBO ve váze do 69,8 kg, o nějž by se měl letos v září utkat s Rusem Zaurbekem Bajsangurovem. V době, kdy vrcholí jednání manažerů o místě konání, však jeho život poznamenala smutná událost.

Ve věku nedožitých 53 let zemřel ve středu jeho otec Milan, jenž dlouho bojoval s rakovinou. Kvůli ní se ani nemohl jako divák zúčastnit dubnového duelu v Brně, kdy se jeho syn stal jako první Čech v historii prozatímním světovým šampionem, když knockoutoval Francouze Salima Larbiho.

Bijec z Ústí nad Labem měl se svým otcem pevný vztah. Milan Konečný potomka přivedl k boxu už v osmi letech. Sám byl ve stejném odvětví velmi úspěšný. Coby amatér vyhrál ve střední a polotěžké váze 188 z 215 zápasů. Získal dva československé tituly a stejný počet triumfů zaznamenal na prestižní GP Ústí nad Labem.

Milan Konečný ještě v dobách své kariéry
Milan Konečný ještě v dobách své kariéry

Poté se stal v roce 1993 jako vůbec první Čech profesionálem. Na této úrovni absolvoval 36 utkání, z nichž 22 vyhrál, 13 prohrál (především v závěru kariéry) a jednou remizoval. Získal český a posléze i rakouský titul v křížové i polotěžké váze. K poslednímu duelu nastoupil v roce 2004 a poté se věnoval roli trenéra. Se synem Lukášem pořádal i tréninkové kempy pro veřejnost.

Poslední rozloučení s Milanem Konečným proběhne v sobotu 9. června od 12 hodin v brněnském krematoriu, ulice Jihlavská 1.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud