4. prosince 2012 • 10:20

Od Klička dostal 412 úderů, stejně nepadl. Byl Wach na drogách?!

Autor: rou
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Boxerským světem hýbe pořádný skandál. Polský "King Kong" Mariusz Wach měl mít po zápase o mistra světa v těžké váze proti ukrajinskému šampionovi Vladimiru Kličkovi pozitivní dopingový test na anabolické steroidy. Polák se sice brání, že nikdy nic nevzal, drogy v krvi by nicméně mohly vysvětlit neuvěřitelnou Wachovu odolnost – Kličko mu zasadil 412 úderů, ale na zem ho nesložil.



O pozitivním dopingovém nálezu informoval německý boxerský svaz Kličkova manažera, Wach zatím žádné oficiální vyjádření nedostal. "Nikdy jsem vědomě nevzal doping, ten článek je podle mě jedna velká lež," cituje polského boxera server sportowefakty.pl.

"Po zápase s Kličkem mě všichni chválili, že jsem do boje dal srdce, teď akorát zvedám telefon za telefonem a musím poslouchat, že jsem feťák. Jsem čistý, to vám garantuju!" prohlašuje důrazně Wach, který s ukrajinským bijcem vydržel v ringu celých dvanáct kol a prohrál až na body.

Podle německého Bildu, který celou kauzu otevřel, se ringový lékař Stephan Bock před zápasem obou boxerů ptal, jestli si nebrali nějaké léky. "Mariusz Wach mi řekl, že ne," nechal se slyšet Bock.

Užívání léků, které nezvyšují fyzickou odolnost, podle něho není problém, jen je třeba to dopředu oznámit. Nicméně to není případ anabolických steroidů, které pomáhají budovat svalovou hmotu i vytrvalost. Do organismu se dostávají především kůží pomocí náplastí nebo gelu.

Přijde o milion dolarů i kariéru?

Wachův tým prý ale rozhodně nechá otestovat vzorek B. Pokud by i ten byl pozitivní, hrozí Wachovi minimálně roční distanc a také by přišel o honorář za duel ve výši jednoho milionu dolarů (19,4 milionů korun).

Vladimir Kličko schytal daleko méně ran, přesto začal krvácet
Vladimir Kličko schytal daleko méně ran, přesto začal krvácet

"Kdyby byl vzorek B pozitivní, odvoláme se. Věřím, že nikdo by mi neudělal takové svinstvo a podstrčil mi nedovolené látky," přesvědčuje Wach polské novináře o své nevině.

Pokud ovšem neuspěje, pro brzy třiatřicetiletého "Wikinga z Krakova" by to byl s největší pravděpodobností konec kariéry, ve které prohrál z 28 zápasů jen jediný…

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud