24. září 2013 • 15:13

Nováček slaví, boxeři Plzně dostali v Praze pořádně nařezáno

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Slovácko - Sparta 2:4. Letenští jsou o krok blíž k titulu, zářil Kuchta
SESTŘIH: Plzeň - Mladá Boleslav 3:0. Jasná záležitost, hosté se zvedli až v závěru
VŠECHNA VIDEA ZDE

Parádní vstup do extraligy mají za sebou boxeři BC BigBoard Praha, kteří v domácím ringu zničili rohovníky z BC Chimera Plzeň 12:4. Hlavní město, které se elitního boxu dočkalo po dvanácti letech, tak slavilo vítěznou premiéru.



Boxovalo se bez přileb. Mezinárodní boxerská asociace AIBA se totiž ve snaze zatraktivnit tento tradiční olympijský sport rozhodla přiblížit amatérský box tomu profesionálnímu a zakázala používání ochranných přileb u elitní mužské kategorie. Na olympijských hrách v Riu se totiž v ringu představí profesionálové společně s amatéry.

A fanoušci byli natěšení, na zápas jich našlo cestu hned pět stovek. Bylo nabito. Obavy z častějších zranění hlavy se ale při české premiéře nevyplnily. Pouze jediný zápas byl ringovým rozhodčím ukončen po konzultaci s lékařem pro tržnou ránu v obličeji.

„Měl jsem obavu ze zranění kvůli sundání přileb, což se zatím nepotvrdilo“ říká prezident České boxerské asociace Svatopluk Žáček. „Perfektní obecenstvo ocenilo dobrou úroveň bojů potleskem, což svědčí o tom, že se box líbil,“ uzavírá Žáček.

Ve váze do 64 kg se pražskému publiku představil účastník Olympijských her v Londýně Zdeněk Chládek. I pro něj to byla premiéra bez přilby.

„Box bez přileb je určitě atraktivní, ale bude více zranění, proto trénink zaměřuji na správnou obranu.“, říká Chládek, který nastupuje i v německé boxerské bundeslize. Čekalo se, že svůj zápas vyhraje před limitem, jenže devatenáctiletý sok Erik Aloyan vzdoroval.

„Soupeř byl bojovník, a proto zápas musel diváky bavit. Přesto si myslím, že zápas jsem přesvědčivě vyhrál. Byla to pro mne super zkouška na nadcházející mistrovství světa,“ hodnotil utkání Chládek. Ten vybojoval první vítězný zápas pro Plzeň, ale k obratu utkání to nestačilo.

Druhé kolo, které se uskuteční 2: listopadu v Prostějově, tak svede proti sobě dva zatím neporažené celky. BC BigBoard Praha totiž zavítá právě do Prostějova. Vítěz tohoto klání pravděpodobně přezimuje na první příčce extraligy boxu.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud