21. července 2008 • 18:06

Pereiro bude operován doma

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Cyklista Oscar Pereiro po zranění z nedělní etapy Tour de France čeká, až bude schopen převozu k operaci do Španělska, čehož zatím není schopen.



Vítěz Tour z roku 2006 si při pádu během sjezdu z Col d'Agnel zlomil ramenní kost a byl převezen do nemocnice.

"Pereiro měl klidnou noc, i když spal málo kvůli spoustě odřenin a zranění, která utrpěl," uvedl v oficiálním prohlášení Jesus Hoyos, lékař Pereirovy stáje Caisse d'Epargne.

Třicetiletý závodník dnes podstoupil další sérii vyšetření a na jejich základě se rozhodne, kdy a zda bude převezen do Španělska na operaci. Z pádu, při němž přelétl svodidla a skončil na silnici pod pětimetrovým svahem, si všechno pamatuje. "Ví, že unikl nejhoršímu. Když se člověk na ten pád podívá, tak je zázrak, že se mu nestalo nic horšího," poznamenal Hoyos.

Zranění Pereira je další ranou pro tým Caisse d'Epargne, jehož lídr Alejandro Valverde nabral ztrátu v Pyrenejích a v průběžném pořadí je momentálně devátý.

"Bez Oscara to bude ještě těžší, ale vím, že mohu počítat s tím, že se mnou do konce těch nejtěžších stoupání zůstane David Arroyo. Takže být v Paříži na stupních vítězů je pořád složité, ale nikoliv nemožné," uvedl Valverde, který na lídra závodu Franka Schlecka z Lucemburska ztrácí čtyři minuty a jedenáct sekund.

Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud