22. září 2011 • 15:09

Kreuzigrův kapitán v Astaně Vinokurov bude pokračovat

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kazašský cyklista Alexandr Vinokurov bude závodit i příští rok. Kapitán týmu Astana, kam před touto sezonou přivedl českého profesionála Romana Kreuzigra, se chtěl původně rozloučit na říjnovém závodě Kolem Lombardie, rozhodl se však pokračovat.



Osmatřicetiletý stříbrný medailista z olympijských her v Sydney 2000 a vítěz Vuelty z roku 2006 před touto sezonou vyhlásil, že bude jeho poslední. Na Tour de France však měl těžký pád, při kterém si zlomil stehenní kost, a vypadalo to na okamžitý konec kariéry.

V září však Vinokurov začal trénovat a dnes na tiskové konferenci sponzora týmu Samruk-Kazyna potvrdil spekulace, že bude závodit i příští rok.
"Dělám to také pro tým Astana. V posledních dvou letech jsem dosáhl dobrých výsledků a chci, aby z toho měl tým užitek," uvedl Vinokurov.

Už dříve řekl, že kdyby nepokračoval a vedení by se nepodařilo získat žádnou hvězdu, hrozil by Astaně kvůli nedostatku UCI bodů pokles z elitní kategorie WorldTour na úroveň kontinentálních týmů.

"Budu stále v kontaktu s manažerem stáje Giuseppem Martinellim a budu vychovávat novou generaci závodníků," řekl Vinokurov, jenž má za sebou distanc za doping. V roce 2013, až definitivně ukončí kariéru, by se měl stát šéfem Astany.

Spolubojovníci z Astany podpírají zraněného lídra Vinokurova. Ten si zlomil nohu
Spolubojovníci z Astany podpírají zraněného lídra Vinokurova. Ten si zlomil nohu

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud