15. ledna 2012 • 17:03

Štybar poprvé v sezoně vyhrál, na stupních vítězů je i Šimůnek

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dvojnásobný mistr světa v cyklokrosu Zdeněk Štybar vyhrál ve francouzském Liévin poprvé v sezoně závod Světového poháru. Třetím místem korunoval český úspěch dva týdny před světovým šampionátem Radomír Šimůnek. Druhý dnes skončil Belgičan Kevin Pauwels, který si v předposledním sedmém dílu seriálu upevnil celkové vedení.



Štybarovi pomohl k nejcennějšímu úspěchu v dosavadním průběhu sezony i Pauwelsův pád v posledním výběhu. V cíli měl náskok 16 sekund, třetí Šimůnek ztratil na reprezentačního kolegu půl minuty.

Štybar svým nástupem v úvodu závodu brzy roztrhal pole a poté jezdil v čele s Pauwelsem a Šimůnkem, který neodolal dalšímu trháku šestinásobného českého šampiona čtyři kola před cílem. Boj o vítězství rozhodl Pauwelsův pád na schodech, na kterých se snažil udržet krok s vedoucím Štybarem.

"Šel jsem do toho závodu jako vždycky, chtěl jsem si ověřit formu. Nejdůležitější zjištění dnes pro mě je, že forma před mistrovstvím světa přichází," řekl v televizním rozhovoru Štybar, který bude na konci ledna usilovat v belgickém Koksijde o třetí světový titul za sebou.

Šimůnek se prosadil na stupně vítězů ve Světovém poháru podruhé v kariéře. V říjnu 2006 vyhrál domácí závod v Táboře.

V celkové klasifikaci vede Pauwels před závěrečným podnikem v nizozemském Hoogerheide o 20 bodů před krajanem Svenem Nijsem. Štybar je třetí, ale na Pauwelse ztrácí 55 bodů.

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud