4. dubna 2012 • 19:15

VIDEO: Test deníku Sport. Kolik se vyplatí utratit za kolo?

Autor: frc
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarůšek nechtěl hattrick: Stálo by to peníze, smál se. Jágr mu hokejky nevrátil
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍLOHA CYKLOTRENDY | Horská kola za 50 nebo 100 tisíc? Nic neobvyklého. Česko je amatérskou cyklistickou velmocí a lidé překvapivě rádi utrácí. Vyplatí se to? Za více peněz si koupíte hlavně nižší hmotnost, lepší komfort a značku. Drtivou většinu však uspokojí kola v orientační cenové relaci 20 tisíc korun. Úroveň je vynikající. Alespoň takový byl výsledek testu deníku Sport s elitním českým závodníkem Václavem Ježkem.



Horské kolo za dobrou cenu je relativní pojem. „Kdo jezdí krátké vzdálenosti na pohodových cestách, nebo je pro něj cyklistika více než sport jen způsob dopravy, postačí mu skvěle úplný základ asi za osm tisíc korun. Podmínkou je jen to, aby kolo nemělo plastové součástky, které se rychle ničí,“ myslí si Václav Ježek, přední český biker a expert testu deníku Sport.

Ten slouží hlavně pro cyklisty, kteří o výběru svého stroje přemýšlí. Cílem bylo srovnat v terénu cenově výrazně rozdílná kola v nejprodávanější kategorii. Tedy MTB o průměru 26 palců typ „hardtail“, čili s odpruženou přední vidlicí.

Jak to dopadlo v konkrétních situacích? Podívejte se na následující video a detaily čtěte ve čtvrtečním deníku Sport v příloze Cyklotrendy.

Václav Ježek otestoval pro přílohu Trendy deníku Sprot tři cenově výrazně odlišná horská kola
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud