17. října 2012 • 14:01

Moje rozhodnutí bude dobré, říkal Kulhavý o své budoucnosti

Autor: Barbora Žehanová
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Biker Jaroslav Kulhavý zažívá i dva měsíce po olympijském vítězství pořádně hektické dny, během nichž mu nabitý program ubírá čas na spánek a regeneraci. Ale poté, co uzavřel sezonu vítězstvím v maratonu na bikovém festivalu Roc d'Azur, našel si čas i na návštěvu redakce deníku Sport a webu iSport.cz, kde byl jako desátý člen uveden do Síně slávy.



Na zhruba hodinovou návštěvu dorazil s předstihem, i když kvůli ní brzy vstával. Absolvoval focení pro chystané speciální vydání Sport magazínu, poté odpovídal čtenářům při online rozhovoru a nakonec obtiskl ruce natřené modrou barvou na papír. Zarámovaný otisk se octne v Síni slávy vedle dlaní Dominika Haška, Petry Kvitové či Věry Čáslavské.

S gymnastickou legendou absolvoval Kulhavý speciální předolympijské povídání a sedminásobná vítězka z Her mu pak fandila přímo u trati. Biker i proto věří, že mu „čarodějka“ do zlatého závodu předala něco ze své energie.

„Něco na tom bude. Jak jsme se bavili s paní Čáslavskou, něco z ní vyzařovalo. Na tyhle věci věřím. Ne zase až tak tolik, ale něco možného je. Nakonec mi fandila v kopci, kde se rozhodl závod, a ne na tom místě, na kterém jsme se původně dohodli,“ popisoval sedmadvacetiletý cyklista.

Rozpovídal se také o skandálu kolem Lance Armstronga, jenž nyní hýbe cyklistikou.

„Horským kolům se to naštěstí vyhýbá, je to trochu jiný svět. Na silnici už mi to přijde trochu jako hon na čarodějnice,“ říkal loňský mistr světa s tím, že mu v dopingových případech vadí i nectění presumpce neviny.

„Když se zpětně zjistí, že někdo nedopoval, ten člověk má zkažený sportovní i normální život, ale nikdo mu to nevrátí.“

Jaroslav Kulhavý se stal členem Síně slávy deníku Sport
Video se připravuje ...

Vítěze všech velkých bikových trofejí nyní láká svět silniční cyklistiky jako nová výzva. Stále však řeší, jak přesně bude vypadat jeho budoucnost. Jasno by chtěl mít během měsíce.

„Záleží to i na nabídkách, kde bych závodil, co bych jezdil za závody. Je toho spousta. Doufám, že to brzy vyřešíme. Moje rozhodnutí, ať už skončím kdekoli, bude dobré a nebudu toho litovat.“

Kdo je členem Síně slávy deníku Sport

VĚRA ČÁSLAVSKÁ (gymnastika)

DOMINIK HAŠEK (hokej)

BARBORA ŠPOTÁKOVÁ (atletika)

PAVEL KUKA (fotbal)

KAREL POBORSKÝ (fotbal)

PETRA KVITOVÁ (tenis)

JAN KOLLER (fotbal)

FILIP JÍCHA (házená)

DAVID SVOBODA (moderní pětiboj)

JAROSLAV KULHAVÝ (cyklistika)

Kulhavý obdržel z rukou šéfredaktora deníku Sport Lukáše Tomka památeční titulní stranu deníku Sport
Kulhavý obdržel z rukou šéfredaktora deníku Sport Lukáše Tomka památeční titulní stranu deníku Sport

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud