17. října 2012 • 10:36

Armstrong je u mě pořád vítězem, prozradil olympijský vítěz Kulhavý

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

CHAT | Na olympiádě v Londýně zajel životní triumf, v závodě horských kol vybojoval zlatou medaili. Biker Jaroslav Kulhavý odpovídal čtenářům iSport.cz ve středu po desáté hodině dopoledne. Co všechno prozradil?



Kulhavý na horském kole dosáhl prakticky všech možných úspěchů. Teď přemýšlí, zda přejde mezi silniční cyklisty. "Ještě nejsem úplně rozhodnutý, různá angažmá jsou v jednání," prozradil český biker v online rozhovoru se čtenáři iSport.cz.

Světovou cyklistikou momentálně otřásá dopingový skandál okolo Lance Armstronga, který přišel o své triumfy na Tour de France. "Už je to taková byrokratická hra. Pro mě asi jako pro ostatní zůstává vítězem Tour de France a všech závodů," myslí si Kulhavý.

Olympijský vítěz navštívil redakci deníku Sport a portálu iSport.cz, kde proběhl online rozhovor se čtenáři a uvedení do síně slávy deníku Sport.

Český biker Jaroslav Kulhavý na návštěvě v redakci deníku Sport a portálu iSport.cz
Český biker Jaroslav Kulhavý na návštěvě v redakci deníku Sport a portálu iSport.cz

Jaroslav Kulhavý

torpédo, 17. října 2012
Ahoj Jardo, co bys poradil mladým začínajícím cyklistům? Co je podle tebe nejdůležitější prorazit v tvém sportu?
V první řadě člověk musí chtít a dávat tomu svou energii a trénink a závody musejí mít nějaký řád.
Kubajzl, 17. října 2012
Líbí se mi, že zůstáváš věrný ústeckoorlicku. Region máš rád a region má rád tebe. Co Tě vlastně drží na tomhle kousku země? Jinak respekt a blahopřání. Měj se
Vyrostl jsem tam a pro cyklistiku jsou tam ideální terény. Nic mi tam nechybí a proto tam zůstávám.
Martin, 17. října 2012
Ahoj Jardo, v úvodu bych Ti rád pogratuloval k letošní sezoně, byla fantastická. Zlato na olympiádě toho bylo důkazem :) jsem na Tebe jako každý biker, co ví co obnáší cyklistika hrdej ! Rád bych se zeptal, jak bude vypadat letošní sezona a jak se na to připravuješ. Rád bych Tě pozval na rally sudety do Teplic nad Metují, který se bude konat opět v zaří. Byli bychom rádi, kdyby jsi dorazil a udělal nám radost. Přeju Ti mnoho dalších úspěchů.
Momentálně ještě nevím, jaké závody pojedu příští sezonu, moje angažmá je stále v jednání. každopádně na rally Sudety se jednou chystám, protože jsme tento závod několikrát jel, ale ještě jsem ho nevyhrál.
Martin Z., 17. října 2012
Dobrý den, gratuluju k velkým úspěchům. Jak často chodíte do posilovny a které partie vlastně posilujete, případně má vůbec význam posilovat k cyklistickému tréninku vůbec nohy? Děkuji
Do posilovny chodím v zimě dvakrát týdně, v sezoně se snažím aspoň jednou týdně plus nějaké cvičení doma. I nohy jsou potřeba posilovat.
Milan, 17. října 2012
Je doping rozšířený i mezi bikery? Víte o někom, kdo si pomáhal (nebo pomáhá) zakázanými látkami?
Myslím si, že mezi bikery se téměř nevyskytuje, i když v minulosti pár případů bylo.
Mirek, 17. října 2012
Zvládl byste vyhrál profesionální závod i na "obyčejném" horském kole, které se dá sehnat v obchodě? A kolik stojí váš speciál? Díky a hodně dalších úspěchů!
Myslím si, že nějaký menší závod bych asi i vyhrál na standardním kole, ale na top akcích je znát minimální rozdíl a výsledek rozhodují detaily. Závodní speciál stojí zhruba 200 tisíc korun.
Jaromír, 17. října 2012
Stíháš ještě jiné sporty než cyklistiku? Jaký ti jde, případně nejvíc baví? Uchytil by ses jako profesionál v nějakém jiném?
Mimo cyklistiky stíhám občas v zimě snowboard, jinak si rád zaplavu, což si myslím, že by mi i šlo, protože jsem asi před čtrnácti dny plaval u nás takovou soutění stovku a měl jme nejrychlejší čas, i když se plavání už moc nevěnuju. ale asi začnu.
Barunka, 17. října 2012
Na co ze zlatých oslav nejraději vzpomínáte? Jak dlouho jste slavil a odpočíval od ježdění?
Vzpomínám na ten první týden po olympiádě, který byl sice hektický, ale oslav proběhlo hodně. pokal jsme se snad se všemi lidmi, které za kariéru aznám a pomohli mi. Bylo to super. Stihl jsem toho hodně. To si budu pamatovat napořád. bylo to perfektní. S přestávkama se slaví asi dodnes. odpočinku od ježdění moc nebylo.
Ondra, 17. října 2012
Cyklistika je jistě o obrovské vůli a překonávání bolesti. Co vám pomáhá překonat absolutní vyčerpání a v cíli ještě zrychlit?
Při závodě člověk má vidinu úspěchu a u toho, že bude v cíli. je to jen o vůli a chtít to ještě zkusit.
Petra, 17. října 2012
Jaký závod vás v kariéře nejvíc vyšťavil? Stalo se vám, že jste byl v cíli blízko absolutnímu kolapsu?
Na olympiádě byl závěr fakt těžký, jinak ve větině závodů je jasné, že člověk jeden s nějakým náskokem nebo ztratou, takže nepřijede do cíle tak uhanný. olympiáda byl extrém.
Ladislav, 17. října 2012
Jardo zvládl byste dojet závod s urvaným sedlem jako váš olympijský soupeř Fontana?
Za stejné situace a kdyby se mi to stalo ve stejném okamžiku jako jemu, dojel bych to. bylo nto kousek ped cílem, nebyl problém dojet do cíle. kdyby to bylo dřív, člověk by ztratil hodně pozic.
peter, 17. října 2012
Dobrý den, jak vnímáte dopingovou aféru okolo Lance Amstronga? Berete ho jako podvoníka, nebo nesmrtelného šampiona?
Samozřejmě to vnímám, ale člověk už neví, co si o tom myslet. Už je to taková byrokratická hra. Pro mě asi jako pro ostatní zůstává vítězem Tour de France a všech závodů.
Radek Bruckner, 17. října 2012
Dobrý den Jardo,Chtěl bych moc pogratulovat a musím říct ,ze po vasem vítězství ,me začalo "peklo"Můj 6 lety syn ,je blázen do mtb,ale po vasem olympijskem vítězství ,které jsme sledovali a moc vám fandili ,nic jiného neposloucham jen Jarda Kulhavy a jak trenuje a bude na Sudetech atd atd,samé otazky ,jako kdybych s vami trénoval a vse o vás věděl :-).Kazdopadne jste velký vzor pro me díte a je to vidět i na jeho tréninku .Otazka ,kterou mi pokládá a nevím na ni odpověd je-Kolik km ročně najedete na kole a jestli to můžete rozepsat mtb a silnice?Dekuji za odpověd a přeji moc a moc uspechu ,jak ve sportovním zivote,tak v soukromém .Dekuji Radek
Dobrý den, díky moc. Trénuju na hodiny. vychází to okolo tisíce hodin na kole, což odpovídá zhruba 25 - 30 tisícům kilometrů. Dřív jsme jezdil víc na horském kole, ale nyní trénuji zhruba 80 procent na silnici a dvacet procent na horském kole. ale pohybuje se to podle toho, jak jsme na tom s technikou a co potřebuju trénovat.
marek Fiala, 17. října 2012
Ahoj Jardo,moc Ti gratuluji k olympijskému zlatu.Byl to úžasný závod!Na horských kolech jsi dosahnul všech úspěchů,co jen šlo.Chystas se teď na silnici?
Momentálně jednám o nové smlouvě a moje budoucnost by se měla rozhodnout během následujícího měsíce.
Hanka, 17. října 2012
Zlatá medaile z olympiády je ta nejkrásnější trofej vůbec, je k nezaplacení! Proto mě zajímá, co jste v tu chvíli cítil? Ta směsice pocitů... Žiju sportem, takže si to nedokážu představit.
Těch pocitů bylo strašně moc, proto jsem si ten pocit dopřával až potom závodě, až když člověk má čas vstřebat všechny emoce a vlastně si to uvědomí.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud