7. února 2013 • 17:10

Lance Armstrong zvažuje, že se přizná dopingovým úřadům

Autor: bb
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dlouho se téhle myšlence bránil, ale nyní americký sportovec Lance Armstrong podle New York Times zvažuje, že probere svou dopingovou minulost s Americkou antidopingovou agenturou USADA výměnou za snížení doživotního zákazu startů na osmiletý trest.



„Komunikujeme s panem Armstrongem a jeho zástupci. Chápeme, že chce být součástí řešení a pomoci vyčistit cyklistiku,“ uvedl v prohlášení Travis Tygart.

Sedminásobný vítěz Tour de France, jemuž byly výsledky odebrány na základě vyšetřování USADA a jenž se k užívání zakázaných látek přiznal po dlouhém zapírání v lednu, měl původně USADA sdělit své rozhodnutí do středy. Lhůta však byla o dva týdny prodloužena a nyní se zřejmě dojednávají detaily.

Armstrong, jenž bych chtěl dál závodit v triatlonu a běhat maratony, chtěl spíše promluvit před „usmiřovací“ komisí Mezinárodní cyklistické unie UCI výměnou za amnestii. Jenže její vytvoření není otázkou blízké budoucnosti, zatímco na Armstronga už se valí po přiznání soudní problémy.

„Tahle komise není nejlepší, ale jediná cesta. Já jsem sice ve středu tornáda, ale tohle není o jednom muži, jednom týmu a jednom šéfovi. Tohle je o cyklistice, upřímně o všech vytrvalostních sportech. Veřejné lynčování jednoho muže a jednoho týmu tenhle problém nevyřeší,“ řekl o komisi minulý týden v rozhovoru pro Cycling News. O jejím vytvoření prý mluvil se šéfem UCI Patem McQuaidem. „Ale nechtěl o tom nic slyšet.“

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud