7. dubna 2014 • 18:18

Contador úspěšně zaútočil hned v první etapě Kolem Baskicka

Autor: ČTK
TOP VIDEA
První Čech, který prorazil Nadalovu antukovou auru: Lehečkův úžasný večer
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
VŠECHNA VIDEA ZDE

Španělský cyklista Alberto Contador rázně vykročil za třetím celkovým triumfem v závodu Kolem Baskicka a ujel soupeřům hned v první etapě. Po útoku v závěrečném stoupání projel dvojnásobný šampion Tour de France cílem v Ordizii po 153 kilometrech s náskokem 14 sekund před další španělskou hvězdou Alejandrem Valverdem. Contadorův týmový kolega a pomocník Roman Kreuziger obsadil deváté místo se ztrátou 54 sekund.



"Alberto odvedl v posledním kopci skvělou práci, když odpověděl na Valverdeho útok. Pak to dokončil v parádním stylu," liboval si sportovní ředitel stáje Tinkoff Saxo Philippe Mauduit.

Contador vyhrál baskický závod už v letech 2008 a 2009 a hodlá na něm potvrdit výbornou jarní formu, kterou prokázal v březnu vítězstvím na Tirreno-Adriatico, kde byl Kreuziger třetí. V dalším etapovém závodu Kolem Katalánska skončil Contador druhý.

"Máme za sebou výborný start, ale víme, že už zítra na nás budou ostatní útočit. Máme tu dobrý tým a myslím, že dokážeme nějaký čas vedení hájit," konstatoval Mauduit.

Články odjinud


Články odjinud