7. dubna 2014 • 13:45

Tragédie! Cyklista narazil v plné rychlosti do fanynky, ta bojuje o život

Autor: pan
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Šla se podívat na tradiční cyklistický závod Okolo Flander, domů se však pětašedesátiletá žena možná nikdy nevrátí. Po děsivé srážce s jedním z cyklistů zůstává v kritickém stavu v nemocnici.



K tragickým nehodám, při kterých jsou usmrceni nebo zraněni diváci, dochází především při automobilových závodech v rallye. V neděli se však podobná událost stale při cyklistickém závodě Okolo Flander v Belgii.

Starší žena stála spolu s několika dalšími diváky na ostrůvku uprostřed silnice, kde měl za pár chvil projíždět peloton. Dav závodníků se přiřítil o chvilku později a uzavřel skupinku fanoušků mezi sebou.

Tragédie se stala v momentě, kdy domácí jezdec Johan van Summeren zavadil o kraj obrubníku a  plnou rychlostí, která se mohla blížit k 45 km v hodině, vletěl právě na přihlížející ženu. Nešťastná paní zůstal po děsivém střetu nehybně ležet. V kritickém stavu byla následně převezena do jedné z nemocnic, kde se podrobila dvěma operacím hlavy. Nadále zůstává v bezprostředním ohrožení života v kómatu.

VIDEO: Závod zasáhla obrovská tragédie

Naopak obrovské štěstí měl Summeren, který kromě pár stehů a odřenin vážnější zranění neutrpěl. Mnohem více musí třiatřicetiletý cyklista bojovat s psychickými problémy.

"Jsem v šoku. To, co se stalo, je šílené. Doufám, že všechno se brzy obrátí k lepšímu. Nejdůležitější věc je, aby ta paní byla brzy v pořádku. Držím jí a celé její rodině palce," říká otřesený Belgičan.

Pořadatelé závodu prozatím nebyli schopni odpovědět, zda měla skupina fanoušků stojící na ostrůvku dovoleno se zde vyskytovat, či diváci porušili bezpečnostní opatření. "Nebudeme to teď komentovat," zní od organizátorů.

VIDEO: Z těchto záběru mrazí

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud