30. července 2015 • 09:39

Kreuziger lídrem stáje. V San Sebastiánu nahradí Contadora

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český cyklista Roman Kreuziger pojede sobotní jednorázový závod Clásica San Sebastián jako lídr stáje Tinkoff-Saxo. V této roli nahradí Španěla Alberta Contadora, který kvůli nemoci start odřekl a ukončil sezonu.



Kreuziger se ve Španělsku pokusí navázat na úspěšné vystoupení z roku 2009, kdy v San Sebastiánu dojel druhý. "Uvidíme, jak na tom budu. Mám tenhle závod rád, ale bude záležet na momentální formě v danou chvíli. Může to být super i super tragédie. Fakt nevím, ale těším se," uvedl český jezdec na svém webu.

Stejně jako Contador má letos v nohách Giro d'Italia a Tour de France. Zatímco v Itálii pomohl španělské hvězdě k triumfu, na Tour skončil Contador pátý a pokus o vzácný double mu nevyšel. "Není to tragédie. Všichni jsme bojovali. Může to být dobré i s výhledem na příští rok, protože když ho někdo porazí, ještě víc ho to dokáže vyhecovat a namotivovat," míní Kreuziger.

Závod v San Sebastiánu českému cyklistovi podle sportovního ředitele Tinkoff-Saxo Patxiho Vily sedí. "Má za sebou velmi náročný program, přesto zkusíme v ideálním případě vyhrát, nebo alespoň zabojovat o přední místa," řekl Vila.

Po startu ve Španělsku čeká Kreuzigera soustředění v italském Livignu a poté etapový závod USA Pro Challenge v Coloradu (17. až 23. srpna). "Pak bych se měl vrátit na pár dní domů a poletím do Kanady na jednorázovky v Montrealu a Québecu, kde jsem ještě nikdy nestartoval. Uvidíme, v jaké budu potom formě, jestli pojedu na mistrovství světa, nebo ne," uvedl devětadvacetiletý jezdec.

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud