5. srpna 2015 • 10:39

Hvězdy zazáří doma! Na Moravě se představí i Štybar, König a Bárta

Autor: jip
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po tři týdny mohli čeští fanoušci hltat jejich umění z televizních obrazovek, příští týden je mají šanci vidět naživo. Hned tři z českých jezdců ze slavné Tour de France se představí na etapovém závodě Czech Cycling Tour (13.-16. srpna) na střední Moravě, akci ozdobí hvězdný tým Etixx-Quick Step domácího závodníka Zdeňka Štybara, zúčastní se také Leopold König a Jan Bárta.



Nejsilnější startovní pole možná až od dávných dob Závodu míru bude k vidění na moravských silnicích. Na Czech Cycling Tour dorazí výborná konkurence včetně jednoho týmu WorldTour a čtyř stájí kategorie ProContinental. Pozornost bude upřena hlavně na domácí muže, ošlehané ohněm Tour de France. Představí se Leopold König, Zdeněk Štybar a Jan Bárta, parádní společnost doplní letošní debutant z Gira d’Italia a mistr republiky na silnici Petr Vakoč. Ten momentálně zápolí na etapovém závodu Kolem Polska.

Štybar s Vakočem přivezou přední tým Etixx-Quick Step a budou patřit k těm, kteří se pokusí promluvit nejhlasitěji do celkového pořadí.

„V tomhle ohledu bude velmi záležet na tom, jak se reprezentační sestavě podaří zajet úvodní týmovou časovku, respektive jestli udrží přijatelnou časovou ztrátu pro Königa. Následně si myslím, že naše kopce budou přijatelné pro Vakoče a že bude patřit k největším favoritům. S tím, že Etixx bude mít týmovou časovku excelentní, což ale čekám i od Bárty v dresu Bory-Argon 18. Už to tady předvedl,“ předpokládá předseda organizačního výboru Jaroslav Vašíček.

Z kvarteta Čechů z letošní Tour nebude na startu pouze Roman Kreuziger, o jehož startu vyjednával osobně svazový předseda. Přední domestik týmu Tinkoff -Saxo zvolil místo závodění trénink v Dolomitech a následně odjíždí na US Pro Challenge do Ameriky.

Závodit se bude v osvědčené lokalitě. Po týmové časovce v Uničově se peloton vrátí tamtéž coby do cílového města rovinaté etapy, v sobotu je na programu královská etapa v Jeseníkách a rozhodne se na okruzích v Dolanech u Olomouce. „Tam se v minulosti měnil žlutý trikot,“ těší se na boj do posledních kilometrů Vašíček. Jedním z jeho pořadatelských snů byl páteční uničovský spurt v podání hvězdného Marka Cavendishe, ten ale nakonec v sestavě Etixx-Quick Step nefiguruje. V předběžné sestavě týmu je ale jeho pobočník Mark Renshaw, další spurterské eso.

„S otazníkem je start Tonyho Martina,“ jmenuje mistra světa v časovce předseda organizačního výboru. U Martina se čeká, zda se mu zahojí zlomená klíční kost z Tour de France.

Dalšími Čechy na startu budou v barvách CCT Polsat Polkowice Jan Hirt a Josef Černý, v české stáji AWT GreenWay jsou Michal Schlegel a Roman Lehký. Reprezentační celek kouče Tomáše Konečného utvoří s dvojnásobným vítězem Leopoldem Königem Tomáš Koudela, Karel Hník, Michael Kukrle, František Sisr, Marek Šipoš a olympijský vítěz z Londýna z cross country Jaroslav Kulhavý.

PROGRAM CZECH CYCLING TOUR

(13. až 16. srpna)

1. etapa (od 17 h) Uničov (týmová časovka, 20,4 km)
2. etapa (13.30) Olomouc - Uničov (178 km)
3. etapa (11.30) Mohelnice - Šternberk (199 km)
4. etapa (10) Olomouc - Dolany (144,9 km)

ČESKÉ HVĚZDY NA STARTU

Leopold König (ČR)
Zdeněk Štybar (Etixx-Quick Step)
Petr Vakoč (Etixx-Quick Step)
Jan Bárta (Bora-Argon 18)
Jaroslav Kulhavý (ČR)

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud