3. dubna 2017 • 14:42

Saganova mizérie ve Flandrech. Spadl a proklínaný soupeř mu rozjel brýle

Autor: jip
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slovenský cyklistický fenomén Peter Sagan neprožívá ideální období. Před deseti dny spadl na závodě E3 Harelbeke, v neděli si to zopakoval při ještě méně vhodné příležitosti. Na zem šel při jedné z největších jednorázových klasik sezony Okolo Flander, strhnul s sebou i druhého z velkých favoritů Grega van Avermaeta, a aby jeho mizérie nebylo málo, krajně neoblíbený soupeř Niki Terpstra mu rozjel jeho specializované sluneční brýle.



Ve Flandrech chtěl Peter Sagan obhajovat svoje loňské prvenství, a přes nepříznivý vývoj závodu věřil, že toho je schopen. Vedoucího Philippa Gilberta stíhal se zhruba minutovou ztrátou, a měl důvod kalkulovat s tím, že ve společnosti s olympijským Gregem van Avermaetem je ještě v jejich silách pozdějšího vítěze dostihnout. Zhruba 16 kilometrů před cílem ale Sagan způsobil pád, který všechny naděje pohřbil.

VIDEO: Takhle Sagan padl ve Flandrech

Na dlážděném úseku Sagan navedl svoji tříčlennou skupinku velmi blízko levé ochranné bariéře, oddělující závodníky od fanoušků, o cosi (zřejmě o reklamní plachtu) zavadil a šel k zemi. Do něho zezadu nabourali jak van Avermaet, tak Oliver Naesen. Ten už měl na kole „namotanou“ i bundu jednoho z diváků.

„Moje chyba,“ řekl Sagan jasně. „Jel jsem moc blízko bariéry. Zachytili jsme o kabát nebo o něco, protože kdybych naboural rovnou do bariéry, šel bych k zemi okamžitě a kolo by se zastavilo. Takhle jsem ještě pokračoval, ale přestal jsem ovládat řidítka, ta se roztočila a zezadu jsem dostal další náraz, jak lidi jeli naplno za mnou,“ řekl slovenský mistr světa.

Van Avermaet se ještě dokázal dotáhnout a dojel si pro 2. místo, Sagan s rozbitým předním kolem pokračovat hned nemohl, nabral ztrátu a dojel mezi poraženými.

A aby jeho smůly nebylo dost, ještě musel z krajnice přihlížet, jak jeden z jeho soupeřů, Niki Terpstra z týmu Quick-Step Floors, rozjíždí jeho ležící sluneční brýle napadrť.

Právě s Terpstrou měl Sagan ostrou kontroverzi při jednom z předchozích závodů, kde ho obvinil, že nechce spolupracovat, hraje „lacinou hru“ a zavinil, že oba dva ztratili šanci bojovat o první místo.

„Nevím, co se snažil dělat. Tohle byl typický příklad, jak prohrajete závod, když se snažíte jet jenom proti mně,“ rozčiloval se rodák ze Žiliny.

V neděli se mohl smát Terpstra. Pro vítězství si dojel jeho týmový kolega Gilbert a Saganova nálada byla pod bodem mrazu. Odřený a bez brýlí, které zůstaly ležet rozbité na zemi, se dotrápil závodem ve Flandrech až do konce.

K zemi! Pro Petera Sagana skončil závod Okolo Flander předčasně.
K zemi! Pro Petera Sagana skončil závod Okolo Flander předčasně.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud