18. října 2019 • 10:18

Cyklistický talent (19) po hrůzné nehodě: Už nikdy nebude chodit!

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nizozemský cyklista Edo Maas, jenž patří do týmu talentů přední stáje Sunweb, už patrně nebude nikdy chodit. Na vině je kolize s autem, k níž došlo 6. října během závodu jezdců do 23 let v Lombardii. Maas má poškozenou míchu a zůstává v nemocnici v Miláně.



Devatenáctiletý Maas v tradičním závodě pro mladé jezdce narazil při sjezdu v rychlosti odhadované kolem 70 kilometrů v hodině do auta, které se zničehonic objevilo na silnici, kam řidič najel patrně ze soukromé cesty. Maas si při těžkém pádu poranil záda, krk a měl zranění také v obličeji.

Mladý nizozemský cyklista Edo Maas
Mladý nizozemský cyklista Edo Maas

Přestože mladý Nizozemec podstoupil několik operací a nabyl vědomí, od pasu dolů zůstává ochrnutý. "Fraktura v jeho zádech vedla k paraplegii, necítí nohy. A v tomto okamžiku se zdá jako nepravděpodobné, že se funkčnost jeho nohou někdy obnoví, přestože převažují naděje a odhodlání," uvedla stáj v tiskovém prohlášení.

Vyzvala v něm také Mezinárodní cyklistickou federaci, aby jednala a přijala opatření, která povedou k tomu, že se podobná situace nebude moct již nikdy opakovat. "I když to už nezabrání této zničující tragédii, vyzýváme UCI, aby při plánování svého času a prostředků předně zajistila bezpečné podmínky k závodění pro týmy i jejich jezdce," uvedl Sunweb.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud