Romana Barboříková
2. července 2022 • 20:20

Do cyklistické legendy Valverdeho úmyslně nacouvalo auto. Řidič pak ujel

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bezohlednost řidičů aut vůči cyklistům se nevyhýbá ani takovým osobnostem, jakou je Španěl Alejandro Valverde. Dvaačtyřicetiletý profesionál skončil v nemocnici poté, kdy ho ještě s dalšími dvěma cyklisty srazilo auto. Alarmující je, že celý tento incident byl ze strany řidiče, který z místa nehody ujel, zcela úmyslný.



Na svém kontě má přes dvě stě tisíc závodních kilometrů, těch tréninkových ještě mnohem víc. Výher na své konto za dlouhou pětadvacetiletou kariéru připsal zatím 133. Řeč je o španělské stále závodící legendě Alejandru Velverdovi. A přesto, že je po celém světě respektovanou cyklistickou osobností, ani on nebyl ušetřen bezohlednosti automobilistů. A to se přitom říká, jak jsou španělští řidiči ohleduplní.

Jenže o pravém opaku se přesvědčil Bala (Střela), či Dědeček, jak se mistrovi světa z roku 2018 říká, při sobotním tréninku nedaleko své rodné Murcie s dalšími dvěma parťáky.

Cyklistická legenda Alejandro Valverde poslal z nemocnice vzkaz
Cyklistická legenda Alejandro Valverde poslal z nemocnice vzkaz

Řidič auta kolem této malé skupinky podle webu VeloNews nejprve projel velmi těsně ve vysoké rychlosti. Za to se jeden z trojice na kolech řidiči snažil vyčinit. Ten místo omluvy své auto nejprve zastavil a poté do skupinky cyklistů nacouval. Hned poté z místa ujel.

Valverde i jeho parťáci skončili v nemocnici. Podle vyjádření jeho týmu Movistar ale muž, který má letos jako rozlučku s kariérou absolvovat španělskou Vueltu, nemá žádná vážná zranění. Lékaři si ho ale nechali v nemocnici na pozorování, propustit by ho měli v neděli. Sám Valverde už z nemocnice na sociálních sítích publikoval fotku, na které dává najevo, že je v pořádku, i když na jeho ruce jsou vidět odřeniny.

Hůř než sám cyklista skončilo jeho kolo. Po řidiči vozu pátrá španělská policie.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud