28. června 2008 • 15:42

Růžičková vyhrála i hromadný start

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Domácí šampionát silničních cyklistek ovládla Martina Růžičková, která dnes vyhrála závod s hromadným startem a získala druhý titul a celkově třetí medaili.



Osmadvacetiletá jezdkyně Dukly Praha triumfovala nejprve s Jarmilou Machačovou v časovce dvojic a v individuální časovce své kolegyni o pouhou sekundu podlehla.

Machačová dnes dojela v Jindřichově Hradci do cíle závodu na 117 kilometrů druhá se ztrátou 29 sekund.

Ve startovním poli opět chybělo elitní české duo Tereza Huříková a Lada Kozlíková.

Už v druhém okruhu ujela Růžičková spolu s Janou Kyptovou, která však záhy tempu suverénky šampionátu nestačila a vítězka absolvovala prakticky sólový závod.

V předposledním kole ji sice peloton soupeřek téměř dojel, ale Růžičková se mu opět vzdálila a bezpečně si dojela pro svůj třetí triumf v silničním závodě. Zlato vybojovala i v letech 2004 a 2007.

Čtvrtým místem překvapila rychlobruslařka Andrea Jirků, která o stupně vítězů přišla až v závěru v technické pasáži v centru Jindřichova Hradce.

Naopak její slavná kolegyně Martina Sáblíková nejlepším nestačila, v průběhu závodu ztratila kontakt s pelotonem a do cíle nedojela.

Mezi juniorkami získala třetí titul Lucie Záleská. Závod juniorů na 117 kilometrů vyhrál Aleš Vojta, který ve spurtu zdolal mistra světa v cross country na horských kolech Slováka Petera Sagana.

Výsledky:
Ženy (117 km): 1. Růžičková 3:17:12, 2. Machačová (obě Dukla Praha) -29, 3. Fialová (Slavia Praha) -39, 4. Jirků (Dukla Praha) -54, 5. Potočná (Slavia Praha) -2:19, 6. Kyptová (Johnson Controls Ml. Boleslav) -3:27.
Juniorky (78 km): 1. Záleská (CK Lucas Frames Blšany) 2:12:31, 2. Valešová (Česká spořitelna MTB), 3. Slámová (Dukla Brno) obě -8.
Junioři (117 km): 1. Vojta (KS Kooperativa Jablonec) 2:58:07, 2. Sagan (SR) stejný čas, 3. Benda (ZČE Plzeň), 4. Trocner (SR) oba -4, 5. Pečl (TJ Bohumín ) -11.
Pořadí MČR: 1. Vojta, 2. Benda, 3. Pečl.

Články odjinud


Články odjinud